De Tijd van het Jaar: Een Zen-geïnspireerde Woning door Mu Mu Concept

Een harmonieuze dialoog tussen hout, tijd en mensen

Een pensionado verlangt naar een plek waar hij tijd kan doorbrengen met de natuur. Het ontwerpteam van Mu Mu Concept realiseert deze wens door het gebruik van massief hout in het interieurontwerp en meubilair. Het resultaat is een Zen-geïnspireerde residentie met een moderne touch.

De opdrachtgever, die zijn pensioen nadert, wenste een plek waar hij tijd kon doorbrengen met de natuur. Massief hout resoneerde het meest met hem, dus koos het ontwerpteam ervoor om dit materiaal te gebruiken in het interieurontwerp en meubilair. Bovendien realiseerde het ontwerpteam ook de ideale theekamer en meditatieruimte van de cliënt volgens zijn behoeften. Door het incorporeren van cirkelvormige beelden en oosterse concepten, heeft het ontwerpteam een Zen-stijl residentie met een moderne touch gecreëerd.

Het gehele ontwerp combineert massief hout en een Oosterse Zen-indruk. Het ontwerpteam gebruikt de warme sfeer van massief hout om de afgeronde lijnen te verlengen, waardoor het beeld van de ruimte levendiger wordt. De woonkamer en de theekamer zijn ontworpen met een teruggetrokken plafond om de scheiding van de twee secties te impliceren. De terugwijkende zijden zijn afgerond met gebogen hoeken en indirecte verlichting. De houtnerfstructuur stroomt neer met het licht, en omhult de openbare ruimte. De meditatieruimte is speciaal ontworpen voor de behoeften van de cliënt. De hele kamer is gemaakt van hout, de ramen zijn gemaakt van houten jaloezieën, en de kasten zijn ook in houtnerf.

In dit project zijn logs uit Laos veelvuldig gebruikt. Naast het meubilair zoals tafels en stoelen, is massief hout ook gebruikt voor de vloerbedekking. Ondertussen is de ruimte verfraaid met stenen mozaïeken, tegels, spiegels, versteend hout, ijzer, glas en lichtstrips. Tijdens het proces heeft het ontwerpteam ook rekening gehouden met de netheid en heeft houtfossielen gebruikt voor de deur- en raamkozijnen. De textuur is hetzelfde als de houtnerf, maar het heeft het kenmerk dat het gemakkelijk schoon te maken is, waardoor het houttintontwerp consistent is en de functionaliteit van de ruimte wordt verhoogd.

Dit project van 257 vierkante meter is een combinatie van twee appartementen op de 12e verdieping. Het heeft een woonkamer, eetkamer, meditatieruimte, theekamer, studeerkamer, kleedkamer, multifunctionele kamer, drie slaapkamers en een logeerkamer. Drie van de slaapkamers hebben elk een badkamersysteem. Het voordeel van het combineren van twee appartementen is dat de entreehal in het midden kan zijn. Daarom past het ontwerpteam het concept van symmetrie en dispersie toe in de indeling. Met het plan bevindt het openbare gebied zich in het midden van de ruimte, terwijl de meditatieruimte, theekamer en multifunctionele kamer naar buiten worden uitgebreid.

Dit project is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mu mu concept
Afbeeldingscredits: MU MU Interior Design
Projectteamleden: Mu Mu Interior Design
Projectnaam: Time of Year
Projectklant: Mu mu concept


Time of Year IMG #2
Time of Year IMG #3
Time of Year IMG #4
Time of Year IMG #5
Time of Year IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp