Dragon Boat Festival: Een Meesterwerk van Traditionele Kunst en Innovatief Ontwerp

Yanhui Zhang's Snack Geschenkdoos Brengt een Oude Traditie tot Leven

Yanhui Zhang, een gerenommeerde Chinese ontwerper, heeft een snack geschenkdoos gecreëerd die de grandeur van het traditionele Dragon Boat Festival weerspiegelt. Deze unieke creatie, die de schoonheid van Chinese volkskunst en de rijkdom van de traditionele festivalcultuur combineert, is een prachtig voorbeeld van hoe design en cultuur samenkomen.

De inspiratie voor de Dragon Boat Festival snack geschenkdoos kwam van de populaire cultuur en toeristische attracties die de traditionele Chinese cultuur vieren. Een oud schilderij in het Paleismuseum, dat de grootsheid van het koninklijke Dragon Boat Festival afbeeldt, vormde de basis voor het ontwerp van de geschenkdoos. Zhang wilde dat de traditionele cultuur en kunst niet alleen in musea zouden bestaan, maar ook een integraal onderdeel van het dagelijks leven zouden worden.

Wat deze snack geschenkdoos onderscheidt, is de manier waarop het de grandeur van het oude koninklijke Dragon Boat Festival viert. Met behulp van traditionele volkskunst en houtsneden, gecombineerd met het idee van tijdreizen, brengt de doos niet alleen de feestelijkheid van het festival tot uitdrukking, maar herinnert het ook aan de liefde en het erfgoed van de Chinese traditionele festivalcultuur.

De geschenkdoos is vervaardigd met industriële plaatvorming, met een oppervlak van hemelsblauwe stof. De details van de afbeelding zijn omlijnd met gouden lijnen, terwijl een gouden driedimensionale metalen plaat is aangebracht op het gouden speciale papier in het midden van de doos. Dit weerspiegelt de hoogwaardige, kwalitatieve en culturele eigenschappen van het geschenk.

De verpakking kan in tegenovergestelde richtingen worden geopend en op beide zijden zijn prachtige rollen afgebeeld van de oude koninklijke viering van het festival. Binnenin zijn er zes lange dozen op de bovenste en onderste lagen geplaatst, die kunnen worden gecombineerd tot een hele rol of apart kunnen worden gepresenteerd. Het is alsof een drakenboot klaar staat om uit te varen wanneer de lange doos wordt uitgetrokken en ontvouwd, wat de interactie en promotie verbetert.

Deze unieke snack geschenkdoos werd gelanceerd in Wuhan, China in januari 2020, voltooid in mei 2020, en ging in juni 2020 in China in de verkoop. Het ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Packaging Design Award in 2023, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

Als een snack geschenkdoos voor Chinese traditionele festivals, brengt de Dragon Boat Festival verpakking de grandeur van de oude koninklijke viering van het Dragon Boat Festival tot leven met traditionele volkskunst en houtsneden. Het is niet alleen een uitdrukking van de feestelijkheid van het festival en de artistieke schoonheid van Chinese volkskunst, maar het herinnert ook aan een sterke zin van liefde en erfgoed van de Chinese traditionele festivalcultuur, waardoor het het meest waardige geschenk voor de feestdag is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pufine Creative
Afbeeldingscredits: Li An
Projectteamleden: Creative Director: Zhang Yanhui Designer: Duan li Illustration:Li An Technical director: Zhou Xiaoli
Projectnaam: Dragon Boat Festival
Projectklant: Pufine Creative


Dragon Boat Festival IMG #2
Dragon Boat Festival IMG #3
Dragon Boat Festival IMG #4
Dragon Boat Festival IMG #5
Dragon Boat Festival IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp