Traditie Herleeft in Speelse Leerervaring

Shenzhen Banana Design Co. Ltd introduceert innovatieve kindergeschenkdoos

In een moderne vertaling van de traditionele Chinese leeuwendans brengt Shenzhen Banana Design Co. Ltd een unieke kindergeschenkdoos op de markt die educatie en plezier combineert.

In een wereld waar de jongere generaties steeds meer vervreemd raken van traditionele gebruiken, heeft Shenzhen Banana Design Co. Ltd een manier gevonden om de Chinese Nieuwjaarscultuur op een speelse wijze toegankelijk te maken voor kinderen. De 'Lion Dancing New Year' kindergeschenkdoos is niet alleen een verzameling feestelijke items, maar ook een educatief hulpmiddel dat creativiteit stimuleert.

Wat deze geschenkdoos onderscheidt, is de multifunctionele verpakking. De doos zelf transformeert in een leeuwendansmasker, waardoor kinderen op interactieve wijze deel kunnen nemen aan de festiviteiten. Dit innovatieve ontwerp bevordert niet alleen het hergebruik van materialen, maar ook de betrokkenheid bij en waardering voor culturele tradities.

De productie van de geschenkdoos maakt gebruik van geavanceerde print- en snijtechnologieën, toegepast op milieuvriendelijk papier. De afmetingen van 250mm bij 250mm bij 170mm maken het een handzaam en aantrekkelijk product voor de jonge doelgroep. Het ontwerpteam, geleid door creatieve zwaargewichten als Yang Qianfu en Lin Xupan, heeft een product gecreëerd dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.

De inhoud van de geschenkdoos is divers en gericht op interactie en leren. Van leeuwendans hoofddeksels tot een Chinese drakenkaleidoscoop en van deurwachterstickers tot nieuwjaarsmandarijnversieringen, elk element is ontworpen om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met Chinese Nieuwjaarstradities.

De ontwikkeling van dit project, voltooid in Shenzhen in augustus 2021, was niet zonder uitdagingen. Het team moest traditionele elementen op een moderne manier weergeven om aantrekkelijk te zijn voor de hedendaagse jeugd. Het resultaat is een product dat niet alleen de verbeelding van kinderen prikkelt, maar ook door ouders wordt gewaardeerd voor de fotogenieke en deelbare momenten die het creëert.

De 'Lion Dancing New Year' kindergeschenkdoos is terecht bekroond met de Bronzen A' Packaging Design Award in 2024, een erkenning voor ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid uitstralen. Dit product van Shenzhen Banana Design Co. Ltd staat symbool voor de harmonieuze samensmelting van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan een betere wereld door het verrijken van de levens van kinderen met cultureel bewustzijn en creatieve expressie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Banana Design Co. LTD
Afbeeldingscredits: Image :Banana Design
Projectteamleden: Creative Director:Yang Qianfu Creative Director:Lin Xupan Design Director:Lin Songcai Planning Director: Xu Zhanli
Projectnaam: Lion Dancing New Year
Projectklant: Shenzhen Banana Design Co. LTD


Lion Dancing New Year IMG #2
Lion Dancing New Year IMG #3
Lion Dancing New Year IMG #4
Lion Dancing New Year IMG #5
Lion Dancing New Year IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp