Argan Life: Duurzame Verpakking voor Skincare

Ontworpen door Angela Spindler

Als eerbetoon aan de Marokkaanse oorsprong van het product, haalden we inspiratie uit de bekende geometrische tegelpatronen. Dit gaf ons een krachtig grafisch patroon dat we door de hele collectie hebben laten terugkomen voor een sterke verpakkingsarchitectuur. De zachte kleurenpalet is een knipoog naar de kleurrijke, uitgedroogde gebouwen in Marokko. Elke deksel wordt vastgezet met een zelfklevende sticker.

Argan Life is een duurzame verpakking ontworpen voor een gemengde reeks haar- en huidverzorgingsproducten. Het uitdaging was dat alle producten verschillende maten hadden, maar de uiteindelijke verpakking moest slechts één maat hebben. Dit vereiste slimme interne kartonnen constructie om de producten te ondersteunen in de enkele buis.

De verpakking is gemaakt van karton en werd geproduceerd met behulp van offsetdruk met twee spotkleuren en zwart, aangevuld met spot UV-glans en een algehele satijnen watergedragen vernis. De interne mechanica werd alleen gestanst. De labels werden bedrukt met twee kleuren en voorzien van een satijnen watergedragen vernis. De productie vond plaats in China.

De Argan Life verpakking is eenvoudig in gebruik. Het bestaat uit een kartonnen buis die wordt afgesloten met een bovenste sticker.

Het ontwerpproces van Argan Life duurde drie maanden, gevolgd door een productieperiode van twee maanden.

Een van de grootste uitdagingen bij dit ontwerp was het vinden van een eenvoudige en kosteneffectieve variabele inzet.

Argan Life heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De verpakking wordt geprezen om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Angela Spindler
Afbeeldingscredits: Angela Spindler
Projectteamleden: Angela Spindler: Designer/Creative Director
Projectnaam: Argan Life
Projectklant: Angela Spindler


Argan Life IMG #2
Argan Life IMG #3
Argan Life IMG #4
Argan Life IMG #5
Argan Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp