Winetime Seafood: Verpakking die Versheid en Betrouwbaarheid Uitstraalt

Een Uniek Ontwerp van Designer Olga Takhtarova

Winetime Seafood is een nieuwe serie vis- en zeevruchtenproducten die meer dan 10 producten combineert, waaronder wilde dorado, zalm, Europese baars, Nijlbaars, coquilles, octopus, tijgerscampi en meer. De technologie van schokvriezen zorgt ervoor dat de producten hun structuur, voedingswaarde en maximale smaak behouden.

Het nieuwe ontwerp benadrukt alle voordelen van het merk: de kleuren weerspiegelen de gastronomische aard van het product; de unieke stijl en goed georganiseerd ontwerp benadrukken de solide en attente houding van de fabrikant ten opzichte van het product, wat de loyaliteit ten opzichte van de smaak van de delicatesse vergroot; de verpakking ziet er helder en opvallend uit en vereist geen extra inspanning van de koper bij het maken van een keuze. Dit alles maakt het product aantrekkelijker voor consumenten en helpt bij het nemen van een aankoopbeslissing.

De ontwerper besloot dat de verpakking van Winetime Seafood de betrouwbaarheid van het merk moest demonstreren en de versheid van de producten moest overbrengen. Hiervoor werd een uniek concept ontwikkeld en werd de visuele informatiestrategie gebruikt.

De gehele serie verpakking is ontwikkeld in een unieke stijl. Deze aanpak bundelt het assortiment onder één merk en onderscheidt de Winetime Seafood-serie van producten van andere fabrikanten die in winkelketens worden gepresenteerd.

Daarnaast heeft elk item in de serie zijn eigen aparte visueel element - een afbeelding en een inscriptie - waardoor de koper gemakkelijk kan begrijpen wat hij of zij heeft gekocht: een octopus, baars, garnaal of iets anders. Deze aanpak behoudt enerzijds de eenheid van de merkbeleving en maakt anderzijds de zoektocht naar een specifiek product eenvoudiger. De ontwerper koos drie hoofdkleuren voor het merk: diepblauw - de kleur van de diepe zee, helder oranje - de bedrijfskleur, en puur wit - een symbool van versheid. Een schreefloos lettertype completeert het geheel.

De verpakking moest de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk overbrengen en inspireren tot aankoop. Ten eerste moesten er effectieve elementen worden ontdekt die vertellen over de smaak en kwaliteit van het product en de attente houding van de fabrikant benadrukken. Daarnaast moest de verpakking harmonieus, begrijpelijk en niet overladen met informatie zijn. De tweede uitdaging was het creëren van een emotioneel beeld dat aantrekkelijk zou zijn voor de doelgroep en de verpakking zou onderscheiden van concurrenten.

Het verpakkingsontwerp voor de Winetime Seafood-serie moet de versheid en betrouwbaarheid van het product demonstreren, het onderscheiden van concurrenten, harmonieus en begrijpelijk zijn. De gebruikte kleuren (blauw, wit en oranje) creëren een contrast, benadrukken belangrijke elementen en weerspiegelen de positionering van het merk. Het unieke concept onderscheidt de serie van andere fabrikanten. De strategie van visuele informatie maakte het mogelijk om de verscheidenheid aan producten in de serie te identificeren, en het gebruik van illustraties in plaats van foto's maakte de verpakking interessanter.

De Winetime Seafood-verpakking is een bekroond ontwerp en heeft in 2020 de Platinum A' Design Award gewonnen. Deze prijs erkent wereldwijd uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het bekroont de esthetiek van een tijdperk en verlegt de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, met uitmuntendheid die de wereld verbetert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Olha Takhtarova
Afbeeldingscredits: Imagines №1-5 are used images www.shutterstock.com www.freepik.com
Projectteamleden: Olha Takhtarova
Projectnaam: Winetime Seafood
Projectklant: Olha Takhtarova


Winetime Seafood IMG #2
Winetime Seafood IMG #3
Winetime Seafood IMG #4
Winetime Seafood IMG #5
Winetime Seafood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp