Smile Coffee: Een Hygge-geïnspireerd koffiehuis dat warmte en comfort biedt

Een ontwerp van Bryan Chang

Hygge is een staat waarin geluk kan worden gevoeld in de alledaagse dagen. Volgens deze ideologie behouden we de oorspronkelijke cementtextuur van het gebouw en verwerken we gerecycled hout. Door middel van grootschalige verlichting en een hol patroon. Pruisisch blauw, als de representatieve kleur van het bedrijf, wordt toegepast op de buitencanopy, het logo op de muur en de binnenbank.

Smile Coffee is een koffiehuis dat gelegen is in het bruisende stadscentrum en waar de eigenaar de Deense levensfilosofie van "Hygge" wil uitdragen. Dit concept sluit aan bij het merk en creëert een eenvoudige, comfortabele en hartverwarmende sfeer. De ontwerpers hebben minimale aanpassingen gedaan om de intrinsieke kwaliteit van de ruimte te behouden, waardoor een prachtige omgeving voor het dagelijks leven is gecreëerd.

Voor de buitenkant zijn we begonnen met het toevoegen van veel groen landschap dat harmonieert met de houtnerf van de betonnen muur. Op de eerste verdieping hebben we gezorgd voor veel natuurlijk zonlicht en op de tweede verdieping hebben we ronde kaarsvormige verlichting geplaatst die samenwerkt met het witte loftterras en de sneeuwmuurschildering. We hebben de oorspronkelijke uitstraling en het met de hand gelegde baksteen behouden. Door gerecycled hout te verwerken, het diffuus licht van de bar en handmatig gespoten woorden op de planken, geven we de bouwmaterialen een nieuw leven.

De U-vormige bar is ontworpen om de houding van samen genieten van het leven te weerspiegelen. Er is ook speciale aandacht besteed aan het platform op de tweede verdieping, dat verbonden is met het eetgedeelte door middel van een glazen compartiment als overgangsruimte. De stoelen zijn hier zo geplaatst dat ze de stroming van de ruimte volgen. De schuine houten platen aan het plafond voegen een rijke gelaagdheid toe aan het zicht.

Op de eerste verdieping is de toonbank naar de ingang gericht en verbonden met een lange tafel, die de as van het veld vormt en dient als service- en interactieruimte. Daarnaast hebben we een afhaalraam en een buitenterras geplaatst, zodat elke ruimte een unieke ervaring biedt en de interactie behouden blijft. Zo verspreiden we de oorspronkelijke intentie van het merk naar elke hoek van de ruimte.

Smile Coffee is een plek waar je de essentie van het leven kunt omarmen, vertragen en jezelf kunt aanpassen om te genieten van een comfortabele vrije tijd. Het project begon in oktober 2015 in Taichung City en werd voltooid in januari 2016.

Met Smile Coffee hebben de ontwerpers een warme en comfortabele omgeving gecreëerd die de Deense levensfilosofie van "Hygge" weerspiegelt. Door het behouden van de oorspronkelijke kenmerken van het gebouw en het gebruik van gerecyclede materialen, hebben ze een unieke en sfeervolle ruimte gecreëerd waar mensen kunnen genieten van een heerlijke kop koffie. Het ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2020, waarmee de uitstekende expertise en innovatie van het ontwerp worden erkend.

Alle rechten voorbehouden aan VASTE INTERIORS. Alle beeldrechten behoren toe aan LDK International Co., Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bryan Chang
Afbeeldingscredits: All copyright belongs to VASTE INTERIORS All image credit belongs to LDK International Co., Ltd.
Projectteamleden: Ray Ho
Projectnaam: Smile
Projectklant: Bryan Chang


Smile IMG #2
Smile IMG #3
Smile IMG #4
Smile IMG #5
Smile IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp