Tranquility: Een Luxueuze Privéclub Ontworpen door TWM Interior Design

Een Stijlvolle en Prestigieuze Ruimte voor Ontspanning en Vermaak

Deze unieke privéclub, ontworpen door TWM Interior Design, is een oase van rust en luxe. Met een donker kleurenpalet, een moderne uitstraling en opvallende gebogen elementen, biedt deze club een stijlvolle en prestigieuze omgeving voor haar leden.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens om een ruimte te creëren die communicatie en interactie tussen mensen bevordert. Het ontwerpteam heeft daarom de nadruk gelegd op de gemeenschappelijke ruimte. Naast een restaurant is de keuken omgetoverd tot een wijnproeverij. De TV-wand fungeert als een scherm dat de woonkamer en eetkamer van elkaar scheidt en zorgt voor een visuele scheiding. De hoogwaardige stenen bekleding van de TV-wand is een indicatie van de sociale status van de eigenaar. Bovendien is de dichtheid van tafels en stoelen in de ruimte verminderd om de communicatie tussen mensen te bevorderen.

De materialen die gebruikt zijn in dit ontwerp zijn onder andere marmer, ijzer, glas, houtfineer en metalen panelen. De keuken is voorzien van donkere metalen panelen die zorgen voor een gestroomlijnde afwerking. De donkere kleur van de panelen vergroot de ruimte en benadrukt de omvang ervan, wat perfect past bij de sfeer van het project.

Het interieur van de privéclub heeft een totale oppervlakte van 115,7 vierkante meter en bestaat uit drie slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. De ruimte omvat ook een entree, keuken, hoofdslaapkamer, kleedkamer, tweede slaapkamer en een multifunctionele ruimte. Het oorspronkelijke ontwerp had vier kamers, maar omdat het een privéclub betreft, was er geen behoefte aan extra kamers. Een van de kamers is geïntegreerd in de eetkamer, zodat aan de oorspronkelijke eisen van de klant voor dineren kon worden voldaan. Daarnaast is er een halfhoge TV-wand geplaatst om een open gemeenschappelijke ruimte te creëren.

De samenwerking tussen de klant en het ontwerpteam verliep uitstekend, aangezien het ontwerpteam ook verantwoordelijk was voor de renovatie van de woning van de klant. Na voltooiing van het project was de klant zeer tevreden met de keuken en het keukeneiland. De planning van de ruimte is vloeiend verlopen en biedt de klant de perfecte omgeving voor interactie met gasten, of het nu gaat om wijnproeverijen of bijeenkomsten.

De privéclub is gelegen in Taiwan en het project werd voltooid in januari 2023. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan om de ruimte optimaal te benutten. Door te kiezen voor een open plattegrond worden de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de keuken, woonkamer en eetkamer, op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden. De eetruimte is voorzien van een 280 cm lange houten tafel, die zowel functioneel als esthetisch is. Daarnaast is er bewust gekozen voor een lagere dichtheid van tafels en stoelen, zodat de ruimte ruimtelijk aanvoelt en de communicatie tussen mensen wordt bevorderd.

Het ontwerpteam heeft enkele uitdagingen moeten overwinnen om aan de wensen van de klant te voldoen. De klant wilde dat het project zo snel mogelijk werd afgerond, dus het ontwerpteam heeft veel tijd en moeite gestoken in het plannen van het schema van het bouwteam. Daarnaast moesten alle details met grote precisie worden uitgevoerd. Ondanks deze uitdagingen is het ontwerpteam erin geslaagd om in slechts drie en een halve maand een privéclub te creëren waar de klant zeer tevreden mee is. Bovendien heeft de locatie op de achtste verdieping extra tijd gekost voor de levering van de bouwmaterialen.

Deze privéclub straalt een moderne stijl uit met donkere tinten om de luxe sfeer te benadrukken. De marmeren patronen op de TV-wand en vloertegels overlappen elkaar en creëren zo een unieke uitstraling. Gebogen elementen verminderen de mannelijkheid van de ruimte en schuine lineaire verlichtingsarmaturen aan het plafond zorgen voor een levendige touch. Het warme daglicht dat door de grote vloer-tot-plafond ramen naar binnen valt, zorgt voor een aangename sfeer waarin elk detail in de ruimte goed tot zijn recht komt.

Het ontwerp van deze privéclub heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met Tranquility heeft TWM Interior Design een adembenemende privéclub gecreëerd die perfect aansluit bij de wensen van de klant. Met zijn luxueuze uitstraling, moderne ontwerp en aandacht voor detail is deze privéclub een ware oase van rust en verfijning.

Afbeeldingen met dank aan TWM Interior Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TWM Interior Design
Afbeeldingscredits: TWM Interior Design
Projectteamleden: TWM Interior Design
Projectnaam: Tranquility
Projectklant: TWM Interior Design


Tranquility IMG #2
Tranquility IMG #3
Tranquility IMG #4
Tranquility IMG #5
Tranquility IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp