Haisi Resort: Een Prachtige Herinterpretatie van Zuid-Fujian Architectuur

Een Unieke Bestemming die de Lokale Cultuur en Erfgoed Eert

Als een visitekaartje en landmark van cultureel toerisme in Fuzhou, is het ontwerp van Haisi Resort geïnspireerd op het oude erfgoed van Fujian. Het resort erft de architectonische kenmerken van de zuidelijke Fujian-huizen, waarbij het hoge dak, de bewerkte balken en pilaren, en de reliëfs van bakstenen muren worden gecombineerd om een unieke zuidelijke Fujian architectonische binnenplaats te vormen.

Gelegen in het Rivierstadje in Fujian, China, legt Haisi Resort de nadruk op de lokale cultuur en reproduceert het de stijl van een eeuwenoud waterstadje in Fuzhou. Als de hoogste standaard administratieve kamer in het hele waterstadje, maakt het project gebruik van gebouwen in binnenplaatsstijl en integreert het de zuidelijke Fujian-cultuur, wat buitengewoon prachtig en adembenemend is.

De uitvoerende kamer maakt gebruik van een indeling met drie ingangen. De eerste ingang is het afzetgebied; de tweede ingang is het slaapgedeelte, met een symmetrische opstelling waarbij het bed uitkijkt op de binnenplaats, waardoor het landschap het middelpunt van het zicht wordt. De plafondhoogte herstelt het oorspronkelijke uiterlijk van het gebouw zo veel mogelijk en gebruikt traditionele dakspanten om de antieke sfeer van de zuidelijke Fujian-gebouwen te interpreteren. De drie ingangen zijn binnenplaatsen, waardoor de ruimte vol groen is.

Het project bestaat uit verschillende binnenplaatsen die verspringend zijn geplaatst om een afgesloten en privéruimte te vormen. Elke binnenplaats is een onafhankelijk gastenkamergebied met een exclusief binnenplaatslandschap.

De algehele uitvoerende kamer maakt gebruik van een zachte en warme houten toon en is versierd met briljant en prachtig bruin en goud, waardoor de hele ruimte een koninklijk gevoel krijgt. De afscheiding en het plafond zijn harmonieus en eenduidig.

Het meubilair in het project weerspiegelt het lokale grote huis in het zuiden van Fujian. De luxueuze lakbeschilderingen zijn een erfgoed van ambachtelijk werk, en de prachtige houtsnijwerken benadrukken de unieke charme van het meubilair uit het zuiden van Fujian. Het patroon is intrigerend en de textuur is fijn en delicaat, waardoor de schittering van de zuidelijke Fujian-cultuur wordt benadrukt.

Om het oude lokale gebouw na te bootsen, zijn het meubilair en de kastdeuren beschilderd met de traditionele ambacht van mozaïekwerk met parelmoer en lak. De achtergrondschildering beschrijft de wisselvalligheden van het leven en verhoogt de culturele charme van de gastenkamer.

Haisi Resort combineert traditionele patronen met moderne reconstructie en benadrukt de lokale cultuur door de stijl van een eeuwenoud waterstadje in Fuzhou opnieuw tot leven te brengen. Het meubilair in het project weerspiegelt het lokale huis in het zuiden van Fujian. De lakbeschilderingen zijn een erfgoed van ambachtelijk werk en de houtsnijwerken benadrukken de charme van het meubilair uit het zuiden van Fujian. Als de hoogste standaard administratieve kamer in het hele waterstadje, maakt het project gebruik van gebouwen in binnenplaatsstijl en integreert het de zuidelijke Fujian-cultuur.

Haisi Resort is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nan Zheng
Afbeeldingscredits: Nan Zheng
Projectteamleden: Nan Zheng
Projectnaam: Haisi
Projectklant: Nan Zheng


Haisi IMG #2
Haisi IMG #3
Haisi IMG #4
Haisi IMG #5
Haisi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp