De Schoonheid van Licht

Een Spa-Thema Schoonheidscentrum in Hong Kong

Gelegen in de betonnen jungle van het zakendistrict in Hong Kong, is een spa-thema schoonheidsinterieur zorgvuldig samengesteld om de ruimte te voorzien van een vleugje rust en sereniteit, met de integratie van inbouwverlichting, golvende ruimtes en verfijnd landschapsontwerp. Het doel van dit project is om de rol van de commerciële schoonheidsindustrie op de Hong Kongse markt opnieuw vorm te geven.

Een rijke ruimtelijke ervaring met de verandering van tijd en licht is de sleutel tot dit project. Na het passeren van de grotachtige boogtunnel, die een gevoel van nadering creëert, zijn strategisch ontworpen verlichtingskenmerken te zien die een uniek gebaar en identiteit aan de ruimte geven. Diffuse verlichting en golvende scheidingswanden leiden de weg van de klant door het centrum. Elke behandelkamer heeft een uniek ontwerp en verlichtingskenmerk dat de ervaring van de klanten telkens weer verrijkt en de diversiteit van de ruimte verbetert.

De ruimtelijke beleving verandert mee met dag en nacht dankzij van tevoren ontworpen diffuse lichtinstellingen. Alle LED-lichtstrips in elke schoonheidskamer bieden de mogelijkheid om de helderheid aan te passen aan verschillende behandelingen en een sfeer van ontspanning te creëren. Textuurverf en glas versterken het verlichtingseffect en verbeteren de hiërarchie van de ruimte.

Het L-vormige zelfstralende ontvangstgedeelte bevindt zich in het midden van de ruimte, met een direct visueel contact voor management en toezicht, gebruikmakend van een grote glazen wand als achtergrond. Zeven behandelkamers, een make-upzone, een elegante wachtruimte, een lineaire tunnelingang en een back-of-house zijn ondergebracht in een kleine 97 vierkante meter moderne kantoortoren op een menselijke schaal.

Het project begon in september 2021 en werd in november 2021 voltooid in Hong Kong.

Het heeft tijd gekost om de mogelijkheid te bestuderen om een ruimtelijke ervaring van vloeiendheid, ritme en het gebruik van golvende vormen en verlichting te creëren, waarbij licht, natuur en interieurgebaar zich op verschillende manieren kunnen uiten en in elkaar kunnen worden geïntegreerd.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Fotografie door Raymond Lee.

Intellectueel eigendom van Arti Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Raymond Lee
Afbeeldingscredits: Photography by Raymond Lee
Projectteamleden: Raymond Lee
Projectnaam: Tracing Light
Projectklant: Raymond Lee


Tracing Light IMG #2
Tracing Light IMG #3
Tracing Light IMG #4
Tracing Light IMG #5
Tracing Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp