Flow: Een Vloeiende Ruimte die de Toekomst van de Stad Vormgeeft

Een Verkoopcentrum Ontworpen door Kris Lin

Inleiding

Het verkoopcentrum Flow, ontworpen door Kris Lin, is geïnspireerd op stromend water. Met behulp van vloeiende lijnen en een continue gevelvorm creëert het een gevoel van ruimtelijke continuïteit. Het verkoopcentrum is bedoeld om de gemeenschap te dienen en biedt een unieke ruimte voor verkoop en tentoonstellingen. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en het ontwerp van Flow.

Flow is een verkoop- en tentoonstellingsruimte voor de gemeenschap. Bij de ingang van de lobby hangt een kunstinstallatie van lichtblokken boven het water. Mensen worden aangetrokken door deze lichtblokken en maken hier foto's. Wanneer mensen het interieur betreden, lijkt de gebogen muur op de rimpelingen die ontstaan door stromend water. Dit geeft de ruimte een dynamisch uiterlijk en creëert een vloeiende ruimtelijke vorm. Het ontwerp van Flow draagt bij aan het beeld van de toekomstige stad van wetenschap en technologie.

De binnenste gevel is gemaakt van Glass Fiber Reinforce Gypsum (GRG), een nieuw materiaal met sterke plasticiteit. De gebogen muur lijkt op de rimpelingen die ontstaan door stromend water, waardoor een dynamisch uiterlijk ontstaat. Dit zorgt voor een vloeiende ruimtelijke vorm.

Flow heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter en is verdeeld over twee verdiepingen. Op de eerste verdieping bevinden zich de ontvangst- en tentoonstellingsruimte, terwijl op de tweede verdieping de zandtafelmodelruimte, de gespreksruimte en de ruimte voor constructiemethoden te vinden zijn.

Het project is gestart in augustus 2019 in Chengdu en werd in oktober 2020 voltooid. Het werd tentoongesteld in Chengdu in oktober 2020. Bij het ontwerp van Flow is rekening gehouden met de natuurlijke parken en rivieren in de buurt van het project. De onderhandelingsruimte biedt het beste uitzicht op het landschap, waardoor bezoekers een prachtig visueel panorama hebben. De kunstinstallatie van lichtblokken voor de ingang trekt de aandacht van mensen en nodigt hen uit om het interieur te verkennen.

Het grootste uitdaging bij dit project was het combineren van de beweging van stromend water met de ruimtelijke vorm. Door gebruik te maken van GRG als materiaal voor de binnenste gevel, is het gelukt om de rimpelingen van stromend water na te bootsen en een dynamisch uiterlijk te creëren.

Flow is een opvallend ontwerp dat de toekomst van de stad vormgeeft. Met zijn vloeiende lijnen en dynamische ruimtelijke vorm biedt het een unieke ervaring voor bezoekers. Het verkoopcentrum is een combinatie van kunst, architectuur, ontwerp en technologie en laat zien hoe deze disciplines kunnen samenkomen om een inspirerende ruimte te creëren.

Flow heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp en beloont de uitmuntendheid en het vakmanschap dat erin is verwerkt.

Met Flow heeft Kris Lin een ruimte gecreëerd die de zintuigen prikkelt en de verbeelding stimuleert. Het ontwerp is een voorbeeld van hoe architectuur en design kunnen bijdragen aan het vormgeven van de toekomstige stedelijke omgeving.

Beeldcredits: Fotograaf Kris Lin 2020

Videocredits: Kris Lin 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1,2,3,4,5:Photographer Kris Lin 2020 Video Credits:followed by Kris Lin 2020
Projectteamleden: Design Director:Kris Lin Interior Designer:Anda Yang
Projectnaam: Flow
Projectklant: Kris Lin


Flow IMG #2
Flow IMG #3
Flow IMG #4
Flow IMG #5
Flow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp