Fusie met de Natuur: Een Vernieuwend Kantoorontwerp

DB and B Pte Ltd creëert een duurzaam en collaboratief kantoorlandschap

In een tijd waarin hybride werken de norm wordt, heeft DB and B Pte Ltd een innovatief kantoorontwerp gecreëerd dat de grenzen tussen werkplek en natuur vervaagt. Het ontwerp, bekroond met een Zilveren A' Design Award, weerspiegelt een holistische benadering van het kantoorlandschap, waarbij rekening wordt gehouden met werknemerswelzijn, technologie en duurzaamheid.

Geïnspireerd door de dynamiek van de natuur, heeft DB and B Pte Ltd een reeks thematische samenwerkingshubs gecreëerd die de buitenwereld naar binnen brengen. Deze ruimtes zijn ontworpen om verschillende groepsgroottes en werkinstellingen te accommoderen, waardoor een flexibele en gevarieerde werkomgeving ontstaat. Het resultaat is een 'palet van plaatsen' dat werknemers aanmoedigt om gedurende de dag van houding te veranderen en zich meer betrokken te voelen bij hun werkplek.

Het unieke van dit ontwerp ligt in de integratie van duurzaamheid en werknemerswelzijn. De vernieuwde kantoren van SAP zijn verspreid over drie verdiepingen en ondersteunen een activiteit-gebaseerd werkmodel. Hierdoor kunnen werknemers die op afstand werken, zich toch verbonden voelen met hun collega's op kantoor. Bovendien is er in het ontwerp rekening gehouden met milieuvriendelijke innovaties, zoals energiezuinige LED-lampen en biofilie, die de hoeveelheid luchtvervuiling binnenshuis minimaliseren.

De realisatie van dit ontwerp was een uitdaging op zich. Het project, dat in februari 2021 van start ging en in september 2021 werd voltooid, beslaat een totale oppervlakte van 9.300 vierkante meter. Het ontwerpteam moest ervoor zorgen dat er zowel verticaal als horizontaal verbinding was tussen de verschillende niveaus. Bovendien moesten ze een creatief concept implementeren dat de ruimtes samen zou binden, terwijl ze ook rekening hielden met de voetafdruk van het kantoor, de zorg voor het milieu, het welzijn van de werknemers en de integratie van technologie.

Deze uitdagingen werden overwonnen door middel van grondig onderzoek en een goed begrip van de behoeften van de werknemers. Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door een consultant voor werkplekstrategie, bleek dat 88% van de werknemers van SAP minder dan de helft van hun werkdag aan hun bureau doorbrengt. Met deze informatie in het achterhoofd, werd de werkplek opnieuw ontworpen om een rondzwervende cultuur te bevorderen. Het kantoor werd getransformeerd tot een omgeving die het beste past bij de taken die de werknemers voor handen hebben.

Deze holistische benadering van kantoorontwerp heeft DB and B Pte Ltd de Zilveren A' Design Award opgeleverd. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het is een erkenning van de technische vaardigheden en artistieke bekwaamheid van het ontwerpteam, en een bevestiging van hun streven naar uitmuntendheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: DB&B Pte Ltd
Afbeeldingscredits: Marcus L Photography
Projectteamleden: Victor Wong Tiwe Tan
Projectnaam: Fusing With Nature
Projectklant: DB&B Pte Ltd


Fusing With Nature IMG #2
Fusing With Nature IMG #3
Fusing With Nature IMG #4
Fusing With Nature IMG #5
Fusing With Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp