Ontwerpnaam: The Hulking Mist

Ontwerper: Pei Lin Hsieh

Inleiding:

Het ontwerp van The Hulking Mist, gemaakt door ontwerper Pei Lin Hsieh, is een uniek residentieel project dat de ruimte opnieuw indeelt en verschillende materialen combineert om een harmonieuze en continue sfeer te creëren. Met speciale aandacht voor de keuken, die is ontworpen als een draaivorm, wordt niet alleen het middelpunt van de structuur gevormd waar gezinsleden samenkomen, maar wordt ook de oorspronkelijke beperking doorbroken om een ruimtelijk gevoel van openheid te creëren.

De oorspronkelijke indeling van vier kamers en twee hoofdslaapkamers is getransformeerd tot drie kamers en één hoofdslaapkamer, met een extra studieruimte om meer flexibiliteit te bieden aan de gezinsleden. De entree en de openbare ruimte zijn naadloos op elkaar afgestemd door het gebruik van dezelfde materialen, waardoor een continue en vloeiende overgang ontstaat. Er is ook een functioneel schoenenkastgebied en een glazen schuifdeur naar de keuken ontworpen om de standaard interieurontwerpen te doorbreken. De woonkamer, de studeerkamer en de eetkamer zijn allemaal ontworpen met een open-end methode, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid en verbondenheid ontstaat.

Om de ruimte optimaal te benutten, zijn er verschillende materialen en technieken gebruikt, waaronder geïmporteerde tegels, houten laminaatvloeren, bakverf, systeempanelen, hardware, titanium-geplateerde stalen platen, geverfd glas, marmer, geïmporteerde verf, systeemkasten, vintage-achtige metalen, klei en blauwe artistieke tegels.

De kleurenschema's van het ontwerp zijn eenvoudig gehouden, met grijstinten, wit, aardetinten en grijsblauw als de kern van het ontwerp. Blauwe artistieke tegels zijn ook speciaal uitgebreid over de muur achter de eettafel, waardoor een oceaanachtig landschap ontstaat. Tijdens de verlichting 's nachts wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht, met plafond-geïntegreerde verlichting die de ruimte gelijkmatig verlicht. De kasten in de openbare ruimte zijn voorzien van een marmeren aanrechtblad met een ingebouwde gesimuleerde open haard eronder, waardoor de ruimte een vakantieachtige sfeer krijgt.

Het ontwerp van The Hulking Mist is gericht op grijstinten, moderne stijl, een direct beschikbaar huis, verbinding met de natuur en een vakantiegevoel. Het project begon in maart 2020 en werd in november 2020 voltooid in het Xindian District, New Taipei City.

De ontwerper heeft veel onderzoek gedaan om de optimale indeling en verkeersstromen te creëren. De ruimte van 35 ping is voorzien van drie kamers, twee woonkamers, twee badkamers en een gezin van twee volwassenen en een kind. Door gebruik te maken van de semi-open-end methode zijn de verkeersstromen soepel op elkaar afgestemd, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de voordelen van de ruimte en het natuurlijke landschap. De keuken en eetkamer zijn voorzien van glazen schuifdeuren die flexibiliteit bieden, terwijl het geïntegreerde afzuigsysteem in de openbare ruimte voorkomt dat olie en rook zich verspreiden tijdens het koken.

Het ontwerp van The Hulking Mist kende verschillende uitdagingen, zoals het werken met een smalle en langwerpige ruimte. Door gebruik te maken van transparante raamscènes en slimme verlichtingstechnieken is het gelukt om de verkeersstromen te integreren met de natuurlijke lichtinval. De semi-open-end ruimte verbindt de eettafel en het bureau achter de woonkamer via het keukeneiland, waardoor er flexibiliteit ontstaat tussen de drie gebieden. Binnen de metalen-geïmiteerde tegels en grijsblauwe verf zijn voldoende kasten geplaatst, waardoor het algehele uitzicht lichter wordt.

Het ontwerp van The Hulking Mist straalt een ingetogen en veranderlijke sfeer uit door het gebruik van vintage-achtige metalen panelen, blauwe artistieke tegels en houten elementen. Het interieur ademt een vakantiesfeer uit door het gebruik van transparant daglicht en het uitzicht op het groen door de Franse ramen. De semi-open-end methode verbindt alle ruimtes met elkaar. De achtergrondwand is ontworpen als dezelfde lengte als de eettafel en is bekleed met helderblauwe tegels, waardoor een mysterieus en verfrissend oceaanbeeld ontstaat.

Het ontwerp van The Hulking Mist, gemaakt door Pei Lin Hsieh, is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Afbeelding credits: ArchiprismDesign


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pei-Lin Hsieh
Afbeeldingscredits: ArchiprismDesign
Projectteamleden: Pei-Lin Hsieh
Projectnaam: The Hulking Mist
Projectklant: Pei-Lin Hsieh


The Hulking Mist IMG #2
The Hulking Mist IMG #3
The Hulking Mist IMG #4
The Hulking Mist IMG #5
The Hulking Mist IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp