Prosperiteit in Ontwerp: Een Vernieuwd Kantoorlandschap

He-Yun Lu's Visie op Bedrijfsvernieuwing en Werkplekdesign

In een wereld waar het kantoor meer is dan een werkplek, brengt He-Yun Lu een frisse wind in het ontwerp van bedrijfsruimtes. Met een focus op betrouwbaarheid en levendigheid, creëert Lu een omgeving die zowel de bedrijfscultuur als het welzijn van de medewerkers versterkt.

De opdrachtgever, een toonaangevende fabrikant van pneumatische spijkerpistolen, stond voor de uitdaging om het kantoor een grondige renovatie te geven. He-Yun Lu nam deze taak op zich en ontwierp een op maat gemaakte stijl voor de conferentieruimte op de vierde verdieping en het kantoor op de vijfde verdieping. De conferentieruimte kreeg een solide uitstraling met gestructureerd hout, terwijl de vijfde verdieping fris en helder is, met een levendige sfeer die een kwalitatief hoogwaardige werkplek biedt voor het personeel.

De vierde verdieping vormt het bedrijfsimago: de conferentieruimte is ontworpen om klanten te ontvangen, dus het Japanse houtmotief creëert een stabiele en krachtige indruk. Met 'ruimtelijk gevoel' als thema, werden overbodige decoraties verminderd en werd gekozen voor gestructureerd hout met roosters en kleurwisseling. De vijfde verdieping is verjongd: voortbouwend op de elementen van de vierde verdieping, presenteert het in de kantoorruimte voor het personeel op de vijfde verdieping rondingen, die de twee verdiepingen met elkaar verbinden. Hiermee wordt de jeugdigheid en vitaliteit van het bedrijf in een frisse stijl gepresenteerd en worden meer jongeren aangetrokken om zich bij het bedrijf aan te sluiten.

De gebruikte bouwmaterialen zijn onder andere F3 brandwerende materialen, steenplastic composietvloeren, ijzeren fittingen, transparant glas, Bolon tapijten, sofa's, houtnerf, plaattegels en milieuvriendelijke latexverf. Het Bolon tapijt in de conferentieruimte en het kantoor is waterdicht en niet gemakkelijk te schimmelen, dankzij het materiaal en de structuur. Bovendien kan het gerepareerd worden en is het duurzamer dan traditionele tapijten. Bolon tapijt heeft ook de kenmerken van brandwerendheid klasse B1, vlamvertragend en niet-vlamvertragend, wat het een milieuvriendelijk groen bouwmateriaal maakt.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 462,8 vierkante meter voor de twee verdiepingen, is de vierde verdieping een conferentieruimte voor klanten en heeft de vijfde verdieping een kantoor, een kleine conferentieruimte, een pantry, een zithoek en een lounge. Het renovatieproject heeft gekozen voor een fris kleurenpalet voor het kantoor, wat meer acceptabel is voor jongeren. Om een beter ruimtelijk gevoel op de vijfde verdieping te creëren, zijn onnodige scheidingswanden verwijderd om de ruimtelijkheid en verlichting te maximaliseren.

Na voltooiing waren de zorgen van de eigenaar over de stijl verdwenen en was hij zeer tevreden met het nieuwe kantoor. Het zitgedeelte op de vijfde verdieping bij het raam biedt een prachtig uitzicht, terwijl de bar een comfortabele ruimte biedt voor het personeel om te rusten. De lounge is voorzien van sofa's en salontafels waar personeel kan eten, pauzeren of zelfs vergaderingen kan houden.

De grootste uitdaging was de communicatie met alle betrokken partijen. Hoewel de eigenaar de ontwerper veel creatieve vrijheid gaf, was dit ook een moeilijke uitdaging. Beide partijen communiceerden met elkaar op basis van verschillende verbeeldingen en logica. Het kostte veel moeite en tijd om de planning van het ontwerpteam te integreren met de ideeën van de eigenaar. Uiteindelijk is het door nauwe communicatie gelukt om een geheel nieuw kantoor te vormen.

Prosperiteit en Integratie betekent dat de welvaart van de baas en de werknemers het symbool is van de integratie van de oude en nieuwe bedrijfsculturen. In plaats van het vorige smalle en formele imago, dat uit de traditie stapt, onthult het vrijheid en innovatie. Flexibele LED-lichtstrips zijn in een cirkelvorm geïnstalleerd in het kantoor op de vijfde verdieping en symboliseren de eenheid van het personeel in het bedrijf. Glazen scheidingswanden zijn geïnstalleerd in het kleine kantoor in plaats van traditionele scheidingswanden om het effect van ruimteverlenging te bereiken.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp' in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: He-Yun Lu
Afbeeldingscredits: Fullhouse Interior Design
Projectteamleden: He-Yun Lu
Projectnaam: Prosperity
Projectklant: Basso


Prosperity IMG #2
Prosperity IMG #3
Prosperity IMG #4
Prosperity IMG #5
Prosperity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp