Step: Vernieuwend Indoor Golf Design

He-Yun Lu's frisse visie op indoor golfervaring

De grootste indoor golfbaan van Taiwan transformeert in een groene oase waar sport en design samenkomen.

Indoor golf, een sport die steeds meer aan populariteit wint, heeft in Taiwan een nieuwe dimensie gekregen dankzij ontwerper He-Yun Lu. Met 'Step' creëert Lu een ruimte die niet alleen dient als golfcentrum, maar ook als een showcase voor golfuitrusting. Het ontwerp breekt met het traditionele imago van golf als een sport voor de elite en introduceert een frisse, toegankelijke benadering die alle leeftijden aanspreekt.

Lu's ontwerp is uniek door de indeling van de ruimte in verschillende zones, afgestemd op leeftijdsgroepen. Het gebruik van diverse materialen voor de vloer zorgt voor visuele geleiding en een gevoel van uitbreiding. De sfeer van een café, gecreëerd door een combinatie van wit, groen, houttinten en warme verlichting, nodigt uit tot een laagdrempelige kennismaking met de golfsport.

De realisatie van 'Step' maakt gebruik van geavanceerde bouwmaterialen zoals ijzerwerk, titanium gecoat metaal, kunststof vloeren, kunstgras, milieuvriendelijke latexverf, houtfineer en LED-verlichting. Bijzonder zijn de kiln-altered crossroad tegels, die door hun unieke kleurvariaties en natuurlijke uitstraling recent veel populariteit genieten in interieurdesign.

De renovatie van het 363,6 vierkante meter tellende pand, voorheen een restaurant met veel leidingwerk in het plafond, was een uitdaging. De herindeling van de ruimte, met een balie aan de voorzijde en diverse speelruimtes aan de achterzijde, is volledig afgestemd op de behoeften van de eigenaar. De ruimtes variëren van open gebieden tot privé- en VIP-kamers, geschikt voor verschillende leeftijden en wensen.

De interactie met 'Step' is vernieuwend: de heldere kleuren en het ontwerp trekken meer mensen naar de golfbaan, in tegenstelling tot de vaak donkere indoorbanen. Dit weerspiegelt de ambitie van de eigenaar om golf te promoten als een sport voor iedereen. Het project, voltooid in juli 2023 in Taiwan, is een studie naar de voorkeuren van verschillende klantgroepen en biedt een gepersonaliseerde ervaring voor zowel bestaande als potentiële golfers.

De grootste uitdaging bij het ontwerp was het aanpassen van de ruimte, die oorspronkelijk niet bedoeld was als golfbaan, aan de eisen van de sport. De afstanden en de ruimte voor de swing moesten nauwkeurig worden gepland. Het resultaat is een ontwerp dat de stereotiepe beeldvorming van indoor golf trotseert en een gebruiksvriendelijke omgeving biedt, waarbij de naam 'Step' symbolisch is voor de stapsgewijze ontdekkingsreis door de ruimte.

Deze innovatieve benadering van indoor golf heeft He-Yun Lu een Iron A' Design Award opgeleverd in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen, en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: He-Yun Lu
Afbeeldingscredits: Fullhouse Interior Design
Projectteamleden: He-Yun Lu
Projectnaam: Step
Projectklant: Step


Step IMG #2
Step IMG #3
Step IMG #4
Step IMG #5
Step IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp