Revolutionair Ontwerp Creëert Tijdverschil in Luxe Woning

Ontwerpersduo Chu en Hsu verenigen tegenstrijdige wensen in harmonieuze residentie

De 'Rewind' residentie, een project van Hung-Sheng Chu en Pei-Wen Hsu, is een toonbeeld van innovatief design dat privacy en openheid in een moderne stijl samenbrengt.

De 'Rewind' residentie, ontworpen door Hung-Sheng Chu en Pei-Wen Hsu, is een op maat gemaakte woning die de individuele behoeften van de bewoners weerspiegelt. Het ontwerp balanceert tussen de privacy die de heer des huizes wenst en het panoramische uitzicht dat de gastvrouw voor ogen heeft. De ontwerpers hebben een uniek 'tijdverschil' in de ruimte gecreëerd door middel van verborgen en schuifdeuren, waardoor de functie van de ruimtes kan veranderen naar gelang de situatie. Natuursteenpatronen en doordachte verlichting zorgen voor een natuurlijke stroom van tijd en ruimte.

De achterwand van de eetkamer, die dient als display, is in feite een schuifdeur die leidt naar een privégedeelte en fungeert als grens tussen sociale en privéruimtes. Naast deze verborgen deur heeft het ontwerpteam meerdere verbindingen en onafhankelijke elementen in de sociale ruimtes geïntegreerd om flexibiliteit te verhogen. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen gezamenlijke en persoonlijke momenten.

De kleurstelling van de 'Rewind' residentie is gebaseerd op de unieke textuur van de gebruikte materialen. Elke gevel wordt behandeld als een groot blok, waardoor de ruimte een neutraal kleurenpalet krijgt. De TV-wand van marmer met golfpatroon loopt door tot aan de rechterzijde van de wand, met daartussen titanium-plated metaal en een rooster waarachter zich een toilet bevindt. De symmetrische vormgeving benadrukt de vloeiende beweging in de ruimte.

Met een oppervlakte van 376 vierkante meter en een interne leefruimte van 245 vierkante meter, biedt de residentie ruimte voor maatwerk. De ontwerpers hebben de grenzen tussen sociale en privéruimtes duidelijk gedefinieerd en de sociale ruimte verder onderverdeeld. Schuifdeuren vergroten de mogelijkheden van de open plattegrond, zoals het uitzicht van de woonkamer naar de studeerkamer, die gescheiden is door een glazen wand en een schuifdeur.

Het ontwerp van de 'Rewind' residentie maximaliseert de ruimte zowel esthetisch als functioneel. De symmetrie zorgt voor veelzijdigheid in de ruimte, waarbij de bewoners kunnen genieten van daglicht, privacy en familietijd. De keuken is volledig open gepland en het gasfornuis is vervangen door een inductiekookplaat. De master bedroom is ontworpen naar de levensstijl van de bewoners, met een L-vormige gang die dient als kleedruimte en extra opslag biedt.

Het project, voltooid in februari 2023 in Taiwan, is een meesterlijke uitvoering van de verwachtingen van de bewoners en de details van een pensioenwoning. De ontwerpers hebben de vloerleidingen zodanig gepland dat er geen hoogteverschil is tussen de vloeren. Dit, gecombineerd met de wensen van de klanten, heeft geleid tot een residentie die zowel functioneel als esthetisch voldoet aan de eisen van modern wonen.

Chu en Hsu hebben met 'Rewind' een nieuwe definitie van thuis gegeven, waarbij ruimte dynamisch kan veranderen en emoties en ervaringen kan huisvesten. In een neutraal kleurenpalet hebben zij een nieuwe indeling gedefinieerd die de relatie tussen ruimte en mensen verkent, waarbij roosters, glas, marmer en hout de unieke texturen in een subtiele kleurstelling benadrukken.

De 'Rewind' residentie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GT-SPACE INTERIOR DESIGN CO., LTD.
Afbeeldingscredits: GT-SPACE INTERIOR DESIGN CO., LTD.
Projectteamleden: Hung-Sheng Chu, Pei-Wen Hsu
Projectnaam: Rewind
Projectklant: GT-SPACE INTERIOR DESIGN CO., LTD.


Rewind IMG #2
Rewind IMG #3
Rewind IMG #4
Rewind IMG #5
Rewind IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp