Profound: Een Uniek Ontwerp dat Teruggrijpt naar het Verleden

Een Residentiële Ruimte Ontworpen door Chia-I Tsai

Inleiding:

In het ontwerp van Profound heeft ontwerper Chia-I Tsai de lay-out opnieuw georganiseerd, de ruimte opnieuw gedefinieerd en de behoeften van de eigenaar geïntegreerd met haar eigen verbeelding van de ruimte. Hierbij heeft ze Le Corbusiers Vijf Punten van Architectuur als uitgangspunt genomen en deze toegepast in het interieurontwerp. Het resultaat is een unieke residentiële ruimte die zowel het verleden als de toekomst weerspiegelt.

De unieke eigenschappen van Profound komen voort uit het begrip van het verleden om de toekomst te kunnen creëren. Door de nieuwe inzichten in Le Corbusiers Vijf Punten van Architectuur uit te breiden naar interieurruimteplanning, worden de tijden met elkaar verbonden door het begrip van materiaal. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen het verleden en de toekomst.

Om het ontwerp te realiseren, heeft Tsai zich gericht op het oplossen van het probleem van daglichttoetreding. Met haar scherp gevoel voor licht en begrip van materiaal en kleur, heeft ze de studieruimte in het midden van de ruimte geplaatst om voldoende licht binnen te laten. Door gebruik te maken van donkergrijze kleuren en lichte natuurlijke verf, wordt de ruimte verdeeld in een boven- en onderlaag.

Het project heeft een oppervlakte van 92,5 vierkante meter en is gelegen in Taoyuan, Taiwan. Het is voltooid in september 2020.

Materialen die in het huis worden gebruikt, waaronder hout en verf, zijn allemaal milieuvriendelijke materialen met EEWH-certificering. Natuurlijke verf wordt gebruikt om de echte textuur van de materialen te onthullen. De ruimte is goed geventileerd en kan op natuurlijke wijze worden gekoeld.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Profound waren het gebruik van contrast om bewoners te begeleiden bij het ontwikkelen van hun denkvermogen. De hoofdkleurtoon van de buitenruimte is doorgetrokken naar de studieruimte en strekt zich uit tot de woonkamer. Hout en riet worden gebruikt om een gevoel van rust te creëren voor het lage plafond. Ook privacy en ventilatie zijn in overweging genomen door de studieruimte en woonkamer van elkaar te scheiden.

Profound is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Met Profound heeft Chia-I Tsai een unieke residentiële ruimte gecreëerd die het verleden omarmt en de toekomst vormgeeft. Door Le Corbusiers Vijf Punten van Architectuur toe te passen in het interieurontwerp, heeft Tsai een naadloze verbinding gemaakt tussen het verleden en de toekomst. Het resultaat is een ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, en die de behoeften van de eigenaar integreert met de verbeelding van de ontwerper.

Afbeeldingen: Fotograaf Andy Chang, Profound, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chia-I Tsai
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Andy Chang, Profound, 2020.
Projectteamleden: Designer: Chia-I Tsai Designer: Bo-Zhang Zhu
Projectnaam: Profound
Projectklant: Chia-I Tsai


Profound IMG #2
Profound IMG #3
Profound IMG #4
Profound IMG #5
Profound IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp