Authentic Eden: Een Unieke Renovatie van een Villa

Een Verbetering van Levenskwaliteit door Wei Tong Chen

Inleiding

Authentic Eden is een prachtige renovatie van een villa gelegen aan de achterkant van een gemeenschap. Het ontwerp, gemaakt door Wei Tong Chen, richt zich op het creëren van meer ruimte en het verbeteren van de levenskwaliteit van de bewoners. Door het herinrichten van de entree en het verwijderen van muren, heeft de ontwerper een harmonieuze en functionele leefomgeving gecreëerd.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de behoefte van de bewoners om na een lange dag werken in een stressvolle omgeving volledig te kunnen ontspannen. De ontwerper heeft de niet-optimale openbare ruimtes in de gemeenschap aangepakt door de entree van het huis te renoveren. Met behulp van grote Franse ramen is de eetkamer verbonden met de buitenruimte, waardoor een thuisbasis ontstaat waar het gezin nieuwe herinneringen kan creëren.

Wat Authentic Eden onderscheidt van andere ontwerpen is de focus op het creëren van meer ruimte en het verbeteren van de interactie tussen gezinsleden. Door de muren tussen de keuken, woonkamer en eetkamer te verwijderen, kunnen gezinsleden op een meer multidimensionale manier met elkaar communiceren. Dit bevordert een gevoel van verbondenheid en creëert meer mogelijkheden voor interactie.

Het ontwerp van Authentic Eden is gebaseerd op de charme van rustieke elementen, met een hoofdkleurpalet van grijs en wit dat warmte en orde uitstraalt. Franse ramen zorgen voor een naadloze verbinding tussen binnen en buiten, terwijl de installatiekunst en het gazon in de tuin zorgen voor zowel fysieke ontspanning als een rustgevende sfeer voor de ziel.

Authentic Eden heeft een oppervlakte van ongeveer 198 vierkante meter en bestaat uit drie slaapkamers, twee woonkamers en een studeerkamer. Door de renovatie van de entree en het herindelen van de ruimte heeft de ontwerper de levenskwaliteit van het gezin aanzienlijk verbeterd. Het verwijderen van muren heeft gezorgd voor een betere doorstroming en meer mogelijkheden voor interactie tussen gezinsleden.

Het ontwerpteam, onder leiding van Wei Tong Chen, heeft te maken gehad met verschillende uitdagingen tijdens dit project. De locatie aan de achterkant van de gemeenschap en de ongunstige staat van de openbare ruimtes waren enkele van de obstakels waarmee ze te maken hadden. Ondanks een beperkt budget slaagde het team erin om de ruimte opnieuw in te richten en de voormalige garagedeur om te vormen tot een nieuwe entree. Het verwijderen van meerdere muren in de oorspronkelijke structuur zorgde voor meer flexibiliteit en interactiviteit in de ruimte.

Authentic Eden is in 2019 voltooid in Taichung, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op grondig onderzoek naar de behoeften van de bewoners en de verbetering van de openbare ruimtes. Het resultaat is een unieke renovatie die de relatie tussen mens en ruimte versterkt en de levenskwaliteit van het gezin aanzienlijk verbetert.

Voor zijn uitstekende ontwerpwerk heeft Wei Tong Chen met Authentic Eden de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Authentic Eden is een inspirerend voorbeeld van hoe een doordachte renovatie kan leiden tot een betere leefomgeving en een verhoogde levenskwaliteit. Het ontwerp van Wei Tong Chen heeft de villa getransformeerd tot een oase van rust en functionaliteit, waar het gezin volop kan genieten van hun dagelijkse leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Tong Chen
Afbeeldingscredits: Wei Tong Chen
Projectteamleden: Wei-Tong Chen
Projectnaam: Authentic Eden
Projectklant: Wei Tong Chen


Authentic Eden IMG #2
Authentic Eden IMG #3
Authentic Eden IMG #4
Authentic Eden IMG #5
Authentic Eden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp