Apple Bear Park: Een Warme en Positieve Leeromgeving voor Peuters

Een Ontwerp van Triostudio

Apple Bear Park heeft als doel een warme en positieve leeromgeving te creëren voor peuters en hun cognitieve interesses te ontwikkelen. Een open ruimte in de kleuren burlywood, appelgroen en wit is onmisbaar.

Apple Bear Park, een vroegschoolse educatiecentrum voor peuters, heeft als doel de leerinteresse van kinderen op te wekken. Het ontwerp is zacht en comfortabel, zonder enige kunstmatige beperkingen, waardoor een onbelemmerde omgeving wordt geboden waarin kinderen kunnen leren en spelen, en waarin hun leervaardigheden van jongs af aan worden gestimuleerd.

De ruimte is ontworpen vanuit het perspectief van peuters, waarbij alle stoelen, deuropeningen, trappen en lesruimtes zijn afgestemd op de behoeften en fysieke afmetingen van kinderen. De totale vloeroppervlakte beslaat 398 vierkante meter.

Het ontwerp van Apple Bear Park is uniek door de combinatie van contrasterende kleuren en natuurlijke materialen, wat resulteert in een levendige en evenwichtige ruimte. Alle gekozen materialen zijn milieuvriendelijk en hebben een zachte en vriendelijke textuur. Het centrale ronde boekenrek is voorzien van een buitenkant van Corian en een metalen frame, wat bijdraagt aan de eenheid van de vorm. De achterwand is gemaakt van doorzichtige harsplaten, die zachter licht doorlaten en niet vervormen bij langdurige blootstelling aan licht. De klaslokaalmuren zijn bedekt met houtnerf LG-films.

Het ontwerp van Apple Bear Park is gebaseerd op onderzoek dat aantoont dat kinderen meer behoefte hebben aan psychologische veiligheid dan volwassenen. In plaats van een gesloten omgeving, is er gekozen voor een open en transparante omgeving die de focus van kinderen versterkt. Het kleurenpalet is gebaseerd op natuurlijk lichtgroen, met gestroomlijnde gebogen oppervlakken zonder felle kleuren. De ruimte wisselt af tussen een open activiteitenruimte en een concrete cognitieve ruimte.

Het grootste uitdaging van het ontwerp van de ruimte was het vinden van een balans tussen de psychologie van kinderen, de esthetiek van ouders en de praktische behoeften van de ruimte. In plaats van de traditionele indeling met aparte leeshoeken en klaslokalen, is er gekozen voor het 'PARK'-ontwerpconcept, waarbij de hele ruimte in één geïntegreerd is. Hierdoor is er een open, vrije en interactieve ruimte gecreëerd. Elk klaslokaal heeft een Frans raam met matglasfolie op de hoogte van de kinderen, zodat ouders en leraren kunnen observeren zonder het leerproces te verstoren. Het ronde prentenboekgebied heeft zowel openbare zitplaatsen als privékamers, zodat kinderen meer keuzes hebben bij het genieten van het lezen.

Apple Bear Park is gelegen in Hexi District, Nanjing, Jiangsu provincie. Het ontwerpproces begon in februari 2021 en werd in maart 2022 afgerond. De bouwwerkzaamheden zijn gepland om begin mei van dit jaar te beginnen en zullen vier maanden duren.

Het ontwerp van Apple Bear Park is bekroond met de Silver A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Apple Bear Park wordt geprezen om zijn sterke technische eigenschappen en uitmuntende innovatie, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qian Li
Afbeeldingscredits: Qian Li
Projectteamleden: Triostudio
Projectnaam: Apple Bear Park
Projectklant: Qian Li


Apple Bear Park IMG #2
Apple Bear Park IMG #3
Apple Bear Park IMG #4
Apple Bear Park IMG #5
Apple Bear Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp