Urban Elysees: Een Luxe en Moderne Woning met een Kunstzinnige Wijncollectie

Een Unieke Residentiële Woning Ontworpen door Han Chung Liu en Yu Shan Liu

Deze tekst presenteert een exclusieve residentiële woning genaamd Urban Elysees, ontworpen door Han Chung Liu en Yu Shan Liu. Het project, gelegen in de Daan-wijk in Taipei, is een ware oase van luxe en moderniteit. Het onderscheidende kenmerk van deze woning is de kunstzinnige wijncollectie, die een centrale rol speelt in het interieurontwerp. In dit artikel zullen we de unieke eigenschappen, het ontwerpproces en de bijzondere details van Urban Elysees verkennen.

De eigenaren van Urban Elysees zijn een echtpaar en hun zoon. Tijdens de pandemie hebben ze meer tijd met elkaar doorgebracht en ontdekten ze een gemeenschappelijke interesse in het verzamelen van wijn. Om de waarde van de ruimte te verhogen en de kwaliteit van hun leven te verbeteren, wilden ze van hun wijncollectie een centraal punt in huis maken. In plaats van een gewone wijnkast te gebruiken, hebben de ontwerpers ervoor gekozen om een gewone kast om te toveren tot een thuisshowcase, waarbij de wijnen eruitzien als elegante kunstwerken.

Urban Elysees onderscheidt zich door het gebruik van veel grijstinten, waardoor comfort en ruimtelijkheid aan de woning worden toegevoegd. De muren zijn gemaakt van geborsteld hout, wat zorgt voor een rijke textuur en een consistente en harmonieuze stijl. In de openbare ruimtes zorgen de grijze en witte marmeren vloeren voor een visuele vergroting van de ruimte en creëren ze een moderne sfeer.

Wat betreft de materialen, zijn er marmeren elementen gebruikt om ruimte, helderheid en luxe toe te voegen. Het geborstelde hout zorgt voor elegantie en sereniteit. IJzeren accentstukken dragen bij aan de moderne en rustige sfeer. Speciale verven voegen artistieke effecten toe aan de ruimtes en zijn natuurlijk en milieuvriendelijk. Daarnaast zijn er mozaïektegels met een roestvrijstalen oppervlak gebruikt, die zorgen voor een unieke uitstraling en een hoge antislipprestatie bieden.

Om de wijnen op een optimale manier op te kunnen slaan, hebben de ontwerpers de verschillende maten van wijnflessen nauwkeurig gemeten en het gemiddelde berekend. Dit stelde hen in staat om de grootte van de kast te vergroten, zodat er meer wijnflessen kunnen worden bewaard. Bovendien is er een goed ontworpen elektrisch verdeelsysteem geïnstalleerd, waardoor een gelijkmatige temperatuurverdeling mogelijk is. Dit maakt de wijnkoeler geschikt voor verschillende soorten wijnen, zoals rode wijn, whisky en sorghumwijn.

Urban Elysees biedt een ruimte van 2.064 vierkante voet, met drie kamers, twee badkamers en een balkon. In de openbare ruimtes kunnen de eigenaren hun wijncollectie naar wens opslaan en tentoonstellen. De keukeneiland kan dienen als een minibar, waar ze kunnen genieten van wijn en vrijuit kunnen praten. Boven de eettafel hangt een op maat gemaakte kroonluchter met een unieke vorm die symbool staat voor "One Family One Heart". In de privéruimtes kunnen de eigenaren rustig studeren en werken in de studeerkamer, waarbij de glazen wand de scheiding tussen de ruimtes minimaliseert. De ruime gastenbadkamer biedt gebruikers een comfortabele ervaring. In de hoofdslaapkamer is een eigen badkamer met twee wastafels geïnstalleerd voor maximaal gemak. Bovendien is het balkon, gelegen op de 15e verdieping, omgetoverd tot een rustgebied waar de eigenaren kunnen genieten van het uitzicht op de straat en nieuwe energie kunnen opdoen.

Het ontwerpproces van Urban Elysees begon in september 2020 en werd in februari 2021 voltooid in Taipei, Taiwan. Tijdens het ontwerpproces hebben de ontwerpers uitgebreid onderzoek gedaan naar de omgeving om de woning perfect te kunnen integreren met de omgeving. Het resultaat is een elegant, luxe en modern interieurontwerp dat de overvloed en geavanceerde kenmerken van de stad weerspiegelt.

Urban Elysees heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Urban Elysees combineert technische vaardigheden en creativiteit en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Urban Elysees is een ware blikvanger in Taipei. Met zijn kunstzinnige wijncollectie en luxe interieurontwerp straalt deze woning elegantie en moderniteit uit. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de aandacht voor detail maken van Urban Elysees een uniek en inspirerend project.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YU SHAN LIU
Afbeeldingscredits: YU SHAN LIU
Projectteamleden: Designer: Han Chung, Liu Designer: Yu shan, Liu
Projectnaam: Urban Elysees
Projectklant: YU SHAN LIU


Urban Elysees IMG #2
Urban Elysees IMG #3
Urban Elysees IMG #4
Urban Elysees IMG #5
Urban Elysees IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp