Design Naam: The Horizon

Ontwerper: Jason Lie Interiors Ltd

Inleiding

De Horizon is een residentieel huisontwerp dat is gemaakt door Jason Lie Interiors Ltd. Het project is ontstaan uit de wens van een gastvrij stel om een ruimte te creëren waar ze vrienden kunnen ontvangen, vooral tijdens de epidemie waarin sociale bijeenkomsten in openbare ruimtes verboden zijn. Het ontwerp richt zich op het maximaliseren van de functionaliteit en esthetiek van de ruimte, met behoud van een gevoel van ruimtelijkheid en flexibiliteit.

De unieke eigenschappen van The Horizon maken het onderscheidend van andere ontwerpen. In Hong Kong, waar elke centimeter grond van onschatbare waarde is, is het ontwerp van de interieurruimte van groot belang. Het gebruik van verschillende structuren en materialen zorgt ervoor dat de ruimte volledig benut kan worden zonder een gevoel van beklemming. Het kleurenschema van wit geeft het ontwerp een tijdloze elegantie die zowel dramatisch als ingetogen is.

De realisatie van The Horizon maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen, waaronder hout, glas en tegels. Er is ook gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen, omdat duurzaamheid en milieubescherming belangrijke aspecten zijn van het ontwerp. Het ontwerp is gerealiseerd met oog voor de toekomst van de bouwsector.

De afmetingen van The Horizon zijn 1067 vierkante voet. Het ontwerp is gericht op het creëren van een gastvrije en functionele ruimte waarin sociale interactie centraal staat. Het ontwerp is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen het ontwerpteam en de klant, waarbij verschillende presentaties en aanpassingen hebben plaatsgevonden om tot het uiteindelijke ontwerp te komen.

The Horizon is gerealiseerd in Hong Kong en het hele project heeft ongeveer 5 maanden in beslag genomen, vanaf de eerste inspectie van de locatie tot aan de voltooiing van de bouw.

Het ontwerp van The Horizon is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp en de bijdrage ervan aan de verbetering van de levenskwaliteit.

Met The Horizon heeft Jason Lie Interiors Ltd een uniek en functioneel residentieel huisontwerp gecreëerd dat voldoet aan de behoeften van de bewoners en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijke ruimte biedt. Het ontwerp is een voorbeeld van de toekomst van interieurontwerp, waarbij functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid hand in hand gaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JASON LIE
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Steven Ko, Hong Kong, 2021 Image #2: Photographer Steven Ko, Hong Kong, 2021 Image #3: Photographer Steven Ko, Hong Kong, 2021 Image #4: Photographer Steven Ko, Hong Kong, 2021 Video Credits: JASON LIE INTERIORS LIMITED
Projectteamleden: Designer: Jason Lie
Projectnaam: The Horizon
Projectklant: JASON LIE


The Horizon IMG #2
The Horizon IMG #3
The Horizon IMG #4
The Horizon IMG #5
The Horizon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp