Binhai Tweede Sub: Een Unieke Optometrie Centrum door Ke Luo

De Perfecte Balans tussen Functionaliteit en Esthetiek in een Medisch Centrum

De Binhai Tweede Sub, ontworpen door Ke Luo, is een optometrie centrum dat de grenzen van design en functionaliteit verlegt. Het project is een perfecte mix van wetenschap, technologie, kunst en vakmanschap, wat resulteert in een ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De inspiratie voor dit project komt van de integratie van wetenschap en technologie met kunst in het dagelijks leven. Dit heeft geleid tot de opname van diverse elementen zoals hightech apparatuur, kunstwerken en handwerk in de commerciële ruimte, wat bijdraagt aan de algehele schoonheid van de ruimte.

Wat de Binhai Tweede Sub onderscheidt van andere ontwerpen, is de eenvoudige maar gevarieerde ontwerpmethode die wordt gebruikt om de ruimte te verkennen. Het project neemt professionele medische technologie en attente klantenservice als kern en optimaliseert zijn functies volgens de lokale omstandigheden. Dit weerspiegelt de eenvoud en het comfort van het ontwerp. De hoge integratie van geneeskunde, kunst en handel behoudt niet alleen de belangrijkste ontwerpelementen van het Tianjin oogziekenhuis, maar geeft ook een perfecte uitdrukking aan zijn eigen stijl.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van diverse materialen zoals groene planten, bomen, houten kolommen, zilveren elektroplaat kroonluchter, hout, metalen plafond, nanometer geëlektrificeerd glas en op maat gemaakte leren banken. Het project beslaat een oppervlakte van 373 vierkante meter.

De interactie van het ontwerp met de klant is een belangrijk aspect van dit project. Het ontwerp is meerdere keren gecommuniceerd en herzien met de klant om het bestaande ontwerp te finaliseren. Na de bepaling van het ontwerp zijn er ook vloertransformaties uitgevoerd, communicatie met de brandweer, productie van producten, on-site decoratie, selectie van zachte outfits en dergelijke.

Het project begon in maart 2021 in Tianjin en werd voltooid in december 2021 in Tianjin. Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan dit ontwerp richt zich op het optimaliseren van de functies van het centrum volgens de lokale omstandigheden, terwijl het de eenvoud en het comfort van het ontwerp volledig weerspiegelt. Het hoge niveau van integratie van geneeskunde, kunst en handel heeft niet alleen de belangrijkste ontwerpelementen van het Tianjin oogziekenhuis behouden, maar heeft ook een perfecte uitdrukking gegeven aan zijn eigen stijl.

Er waren verschillende uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp. De ontwerpers moesten rekening houden met omgevingsfactoren en stadsgezichtsfactoren, wat leidde tot meerdere veranderingen in de gevel. Daarnaast beperkten de trapstructuur, het plafond en de kolommen de algehele eenheid van de vloerhoogte en de belangrijkste visuele ruimte. Ondanks deze uitdagingen is het ontwerp erin geslaagd om een binnenlandse verkoop van high-end lensverkoopmodel te creëren door het selecteren van hoogwaardige materialen en fijn vakmanschap.

De Binhai Tweede Sub heeft de prestigieuze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design gewonnen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ke Luo
Afbeeldingscredits: Photographer: Zhao Bin, Duzun Architectural Photographing, 2022.
Projectteamleden: Ke Luo
Projectnaam: Binhai Second Sub
Projectklant: Ke Luo


Binhai Second Sub IMG #2
Binhai Second Sub IMG #3
Binhai Second Sub IMG #4
Binhai Second Sub IMG #5
Binhai Second Sub IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp