Yunnan Lijiang Dongcheng International: Een Uniek Ontwerp voor een Tentoonstellingscentrum

Een Meesterwerk van Xu Liu

Inleiding:

Het Yunnan Lijiang Dongcheng International-project is een opvallend ontwerp voor een tentoonstellingscentrum dat de aandacht trekt van liefhebbers van kunst, architectuur en design. Ontworpen door de getalenteerde Xu Liu, is dit project geïnspireerd door de poëzie van de bergen en rivieren van Lijiang en combineert het de Sichuan-stijl met regionaal design. Met zijn unieke eigenschappen en culturele integratie belichaamt dit ontwerp de elegantie van het oude Chinese leven.

De locatie van het project in Lijiang, Yunnan, met zijn overvloedige zonneschijn gedurende het hele jaar, heeft invloed gehad op het ontwerp. Het gebied wordt bewoond door verschillende etnische minderheden, wat resulteert in een rijke culturele achtergrond. Het ontwerp weerspiegelt deze lokale cultuur en creëert zo een uniek karakter en temperament. De elegantie van Chinese elementen zoals rotan en houtfineer komt tot uiting in zorgvuldig gestapelde lagen, waardoor een gevoel van een oud en elegant leven wordt overgebracht.

Het ontwerp van het Yunnan Lijiang Dongcheng International-project maakt gebruik van hoogwaardige materialen en technologieën om de visie van de ontwerper tot leven te brengen. Dongde Mining Stone, TOTO-sanitair, Keding-houtfineer, Dongpeng-tegels en CDN-verlichting zijn enkele van de gebruikte materialen en merken. Deze zorgvuldig gekozen elementen dragen bij aan de esthetiek en functionaliteit van het ontwerp.

Met twee verdiepingen heeft het project een hoogte van 6000MM op de eerste verdieping en 4500MM op de tweede verdieping. Deze specificaties zijn zorgvuldig afgestemd op de behoeften van het project en dragen bij aan de algehele uitstraling en functionaliteit.

Het Yunnan Lijiang Dongcheng International-project is niet alleen een statisch ontwerp, maar ook een interactieve ervaring. Het tentoonstellingscentrum zal worden gepromoot via gedrukte media en digitale media in de stad om meer klanten aan te trekken. Daarnaast zal er samengewerkt worden met externe partijen om de interactie en functionaliteit van het ontwerp te vergroten.

Het project begon op 10 juni 2020 in Yunnan en werd voltooid op 30 april 2021. Gedurende deze periode werden er uitgebreide onderzoeken uitgevoerd naar de lokale architecturale en humanistische kenmerken om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan de behoeften en esthetische normen van de lokale klanten.

Het Yunnan Lijiang Dongcheng International-project is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze erkenning getuigt van de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die erin zijn verwerkt. Het ontwerp wekt positieve emoties, verwondering en bewondering op bij degenen die het ervaren.

Met zijn unieke eigenschappen, culturele integratie en esthetische uitmuntendheid is het Yunnan Lijiang Dongcheng International-project een ware blikvanger in de wereld van kunst, architectuur en design. Het belichaamt de schoonheid en elegantie van het oude Chinese leven en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring.

Afbeeldingcredits: Fotograaf: HE Chuan van HereSpace


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xu Liu
Afbeeldingscredits: Photographer: HE Chuan from HereSpace
Projectteamleden: Xu Liu
Projectnaam: Lijiang Dongcheng International
Projectklant: Xu Liu


Lijiang Dongcheng International IMG #2
Lijiang Dongcheng International IMG #3
Lijiang Dongcheng International IMG #4
Lijiang Dongcheng International IMG #5
Lijiang Dongcheng International IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp