Green Light Forest: Een Betoverende Ecologie Tentoonstelling in Fairy Mountain

Een Unieke Beleving van de Natuurlijke Schoonheid

De Fairy Mountain Forest Ecology Exhibition Hall, ontworpen door Hung Yi-An, is een adembenemende tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de prachtige natuur van het Zuidwesten van China. Met zijn unieke architectuur en innovatieve technologieën biedt deze tentoonstelling een onvergetelijke ervaring voor zowel natuurliefhebbers als educatieve doeleinden.

Gelegen op een hoogte van meer dan 2000 meter in het Fairy Mountain National Park in Chongqing, China, is de Fairy Mountain Forest Ecology Exhibition Hall niet alleen een natuurmuseum, maar ook een educatief centrum dat maandelijks meer dan 30.000 bezoekers ontvangt. Het ontwerp van de tentoonstelling is geïnspireerd op de vorm van de bergen en creëert een unieke driehoekige interieurruimte die perfect aansluit bij de architectuur. Het interieur wordt verrijkt door de toevoeging van een betoverende zigzagvormige driedimensionale vorm, geïnspireerd op lokale mythen en legendes, die door de ruimte stroomt en bezoekers een mysterieuze en esthetische ervaring biedt.

De tentoonstelling is opgedeeld in vier verschillende thema's, elk vertegenwoordigd door een andere kleur. Het rode thema begint bij de ingang en verwelkomt bezoekers met gastvrijheid in verschillende talen. Het groene gebied biedt inzicht in de vorming van het bos en de leefomgeving van lokale dieren en planten in het nationale park. Het blauwe gebied introduceert de bijzondere geologische kenmerken van de omgeving, zoals grotten en bergmoerassen. Het gele gebied herinnert bezoekers aan de problemen van klimaatverandering en benadrukt het belang van natuurbescherming.

De tentoonstelling maakt gebruik van innovatieve technologieën om een interactieve en boeiende ervaring te bieden. Door het gebruik van laserprojectoren, LED-displays en interactieve sensoren kunnen bezoekers op een nieuwe manier deelnemen aan de tentoonstelling en kan de inhoud flexibel worden aangepast. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de esthetiek van het ontwerp. De tentoonstellingsstukken zijn ontworpen als zwevende elementen aan het plafond, waardoor er voldoende ruimte is voor bezoekers om vrij door het centrum te bewegen en tegelijkertijd een interessante kijkervaring te creëren. Het gebruik van kristallen membranen op de gevel van de tentoonstellingsstukken draagt niet alleen bij aan de visuele kwaliteit van het ontwerp, maar is ook kostenefficiënt in de bouw.

De Fairy Mountain Forest Ecology Exhibition Hall biedt niet alleen een prachtige showcase van de natuurlijke schoonheid van het Zuidwesten van China, maar ook een belangrijke educatieve ervaring. Door middel van vloerdisplays, raamcomics en laserprojecties met seizoensveranderingen worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij het leerproces over de natuur. Daarnaast biedt het centrum flexibele ruimtes voor extra tentoonstellingen, workshops en lezingen, waardoor het een duurzame educatieve omgeving wordt voor het grote publiek.

Het ontwerp van de Fairy Mountain Forest Ecology Exhibition Hall is gerealiseerd tussen december 2017 en oktober 2020. Het bevindt zich in het Fairy Mountain National Park in Wulong, Chongqing, China. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking van architecten, tentoonstellingsontwerpers, interieurontwerpers, verlichtingsontwerpers en andere experts.

Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. De Fairy Mountain Forest Ecology Exhibition Hall is een voorbeeld van uitmuntendheid en innovatie op het gebied van interieur- en tentoonstellingsontwerp.

Met zijn betoverende architectuur, innovatieve technologieën en educatieve waarde is de Fairy Mountain Forest Ecology Exhibition Hall een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurlijke schoonheid van het Zuidwesten van China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-AN Hung
Afbeeldingscredits: Photograph/ Tuli Photo Editing/ Tien,Wei-Cheng
Projectteamleden: Hung,Yi-An Chen,Li-Yu Ming-Chieh, Kao
Projectnaam: Green Light Forest
Projectklant: Yi-AN Hung


Green Light Forest IMG #2
Green Light Forest IMG #3
Green Light Forest IMG #4
Green Light Forest IMG #5
Green Light Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp