Star Travel Tod Flat: Een Nieuwe Dimensie van Wonen

Tim Tan en Fiona Liu Ontwerpen Residentieel Huis met Tijd als Inspiratie

Wonen is een beleving van tijd. Tim Tan en Fiona Liu hebben met de 'Star Travel Tod Flat' een ruimte gecreëerd waar liefde en warmte samensmelten tot een gezamenlijke familieherinnering.

In de 'Star Travel Tod Flat' nodigen ontwerpers Tim Tan en Fiona Liu bewoners uit om samen met hen een reis door de tijd te maken. Het doel is om een 'exclusieve' warme indruk te vinden die past bij de bewoners. Dit residentiële huis onderscheidt zich door de levenshouding van de bewoners opnieuw vorm te geven. De ontwerpers leggen veel nadruk op de efficiëntie en integratie van de ruimte, waarbij ze een intelligent systeem, opbergruimte en sceneconstructie combineren om een verfijnde iteratie en upgrade van de moderne ruimte te bereiken. Elk element van het huiselijk leven vormt als het ware een filmscène die samen een script vormt dat de lokale cultuur weerspiegelt.

De realisatie van dit ontwerp omvatte het verbinden van de woonkamer, eetkamer en studeerkamer om een grote horizontale hal te creëren. Deze open kernactiviteitenruimte voldoet aan de behoeften van familie-entertainmentactiviteiten. Met een open indeling hebben de ontwerpers een 'thuisbibliotheek' muur gecreëerd voor de eigenaar die graag leest. Boeken, audio, handwerk, collecties... alles wordt vastgelegd met één muur, die de levensmomenten registreert.

De 'Star Travel Tod Flat' beslaat een oppervlakte van 182 vierkante meter en is een toonbeeld van hoe design en functionaliteit in harmonie kunnen samengaan. Het project, gestart in augustus 2022 en voltooid in december 2022, was een uitdaging om de alledaagse levensscène om te zetten in een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is.

Het ontwerp van Tan en Liu is niet onopgemerkt gebleven; het heeft de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Het is een erkenning voor het toepassen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De 'Star Travel Tod Flat' is meer dan een huis; het is een thuis waarin liefde en tijd samenkomen om een warmere toekomst te bouwen. Met dank aan fotograaf Daxiang studio, die de essentie van het ontwerp heeft vastgelegd, kunnen we nu allemaal deelnemen aan deze reis door de tijd en ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tim Tan
Afbeeldingscredits: Photographer / Daxiang studio
Projectteamleden: Project Director:Tim TAN Design Director:Fiona LIU
Projectnaam: Star travel TOD flat
Projectklant: YUEXIU PROPERTY


Star travel TOD flat IMG #2
Star travel TOD flat IMG #3
Star travel TOD flat IMG #4
Star travel TOD flat IMG #5
Star travel TOD flat IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp