Omni: Innovatie in Buitenmeubilair

Chenyang Yu en Xinyi Huang herdefiniëren buitenruimtes

De Omni, een multifunctionele stoel ontworpen door Chenyang Yu en Xinyi Huang, is een toonbeeld van innovatie in buitenmeubilair, geïnspireerd door de groeiende waardering voor buitenactiviteiten in de huidige pandemische tijden.

De Omni, een creatie die voortkomt uit de behoefte aan flexibele buitenruimtes, is een meubelstuk dat zowel als zitplaats als tafel dient door simpelweg te roteren. De organische vormen en vloeiende lijnen maken het een opvallend stuk in elke buitenomgeving. Het ontwerp, dat ergonomie en menselijke interactie centraal stelt, biedt optimaal comfort in verschillende zitposities en een geschikte hoogte voor gebruik als tafel na rotatie.

De Omni is vervaardigd met behulp van rotatiegieten en recyclebare thermoplasten, waaronder recyclebaar polyethyleen, wat het een duurzame keuze maakt. De technische specificaties, zoals de breedte van 52 cm, diepte van 72 cm en hoogte van 70 cm, zorgen ervoor dat de stoel in de zitpositie comfortabel is voor de gebruiker.

Wat de Omni onderscheidt van traditionele buitenmeubels is de converteerbaarheid en mobiliteit. De lichte constructie maakt het eenvoudig om het meubelstuk te verplaatsen en te herschikken, wat gebruikers in staat stelt om hun buitenruimte naar wens in te richten. Dit bevordert niet alleen de interactie tussen mensen, maar stimuleert ook creativiteit in het gebruik van de ruimte.

Het ontwerpduo heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de typische vormen en opstellingen van openbare zitplaatsen, waarbij ze de interacties tussen individuen en openbare zitplaatsen onderzochten, evenals de beperkingen in functionaliteit en esthetiek die vaak geassocieerd worden met dergelijke zitplaatsen. De ergonomische overwegingen hebben geleid tot aanpassingen in de kromming en vorm, om comfort en bruikbaarheid te optimaliseren.

De Omni, ontworpen tussen februari en mei 2021 in Philadelphia, VS, heeft een Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Tuin- en Buitenmeubilair in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Het is een erkenning voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met de Omni hebben Chenyang Yu en Xinyi Huang een nieuwe standaard gezet voor buitenmeubilair, waarbij functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid samenkomen in een innovatief ontwerp dat de manier waarop we onze buitenruimtes ervaren en gebruiken, transformeert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xinyi Huang and Chenyang Yu
Afbeeldingscredits: Xinyi Huang Chenyang Yu
Projectteamleden: Xinyi Huang Chenyang Yu
Projectnaam: Omni
Projectklant: Xinyi Huang and Chenyang Yu


Omni IMG #2
Omni IMG #3
Omni IMG #4
Omni IMG #5
Omni IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp