Pinna Olijfolie: Een Minimalistisch Ontwerp Geïnspireerd door Sardijnse Kunst

Een Evenwicht tussen Innovatie en Traditie

Foto door Redfish Adv - Illustratie: Viola Orgiano - 3D Artiest Max Turrini - 2023

Pinna Olijfolie, een merk dat bekend staat om zijn familiewaarden, territoriale verbondenheid en innovatie, heeft een nieuw ontwerp gelanceerd dat de essentie van het merk perfect weerspiegelt. Het ontwerp is geïnspireerd op het werk van de Sardijnse ontwerper Eugenio Tavolara, wiens revolutionaire benadering van Sardijnse ambachten een blijvende impact heeft gehad op de kunstwereld.

Het ontwerp van Pinna Olijfolie is minimalistisch en strak, met een opvallend contrast tussen het wit van de fles en de kleuren van de elementen op het etiket. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van de nieuwste technologie op het gebied van etikettering, waardoor heldere kleuren en scherpe details mogelijk zijn.

Het etiket van Pinna Olijfolie is van het "sleeve" type en bedekt de gehele fles. De fles zelf heeft een vierkante vorm en een glasgroene kleur, wat het product een unieke uitstraling geeft. Met afmetingen van 88,65 mm x 56,40 mm x 176,00 mm is de fles perfect geschikt voor het bottelen van olijfolie.

Het ontwerpteam achter Pinna Olijfolie, onder leiding van Giovanni Murgia, heeft intensief onderzoek gedaan naar het werk van Eugenio Tavolara en zijn benadering van ambachtelijkheid in relatie tot de Sardijnse identiteit. Het resultaat is een ontwerp dat de waarden van innovatie en traditie in perfecte harmonie weerspiegelt.

Het ontwerp van Pinna Olijfolie is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het minimalisme en de eigentijdse uitstraling van het ontwerp dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het product in de markt. Het ontwerp is bedoeld om de visie van Fratelli Pinna over te brengen, namelijk een balans tussen innovatie en de verbondenheid met het land.

Het project begon in oktober 2022 in Sassari en werd in februari 2023 voltooid. Gedurende deze tijd werden verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het vernieuwen van het imago van Fratelli Pinna zonder afbreuk te doen aan de kernwaarden van het bedrijf. Het resultaat is een ontwerp dat zowel eigentijds als sterk geworteld is in de identiteit van het merk.

Het ontwerp van Pinna Olijfolie is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met het nieuwe ontwerp van Pinna Olijfolie wordt de rijke geschiedenis van het merk gecombineerd met een eigentijdse uitstraling, waardoor het product zowel aantrekkelijk is voor liefhebbers van design als voor liefhebbers van hoogwaardige olijfolie. Het ontwerp is een eerbetoon aan de Sardijnse kunst en ambachtelijkheid, en een uitdrukking van de waarden en visie van Fratelli Pinna.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Giovanni Murgia
Afbeeldingscredits: Image #1: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #2: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #3: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #4: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #5: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Video credits: 3D Artist Max Turrini - 2023
Projectteamleden: Art direction: Giovanni Murgia Graphic Design: Viola Orgiano 3D: Max Turrini
Projectnaam: Pinna Olive Oils
Projectklant: Giovanni Murgia


Pinna Olive Oils IMG #2
Pinna Olive Oils IMG #3
Pinna Olive Oils IMG #4
Pinna Olive Oils IMG #5
Pinna Olive Oils IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp