De Wijnvat Kerst

Beperkte Editie Verpakking

Langs de eerste zonnestralen begon ze met de voorbereidingen. Het aankomende feest was groots en alle zintuigen zouden dansen tussen geuren, sprankelingen en smaken. Bij de intensiteit van deze vreugde keek ze naar de vaten. Het hout riep haar om zich te verenigen. Ze leunde er tegenaan, raakte ze aan. En toen omarmden de vaten de natuur, het bos lichtte op en het feest begon.

Het was de natuur die besloot om dit kleine vat te ontwerpen. Ze organiseerde haar feest en koos ervoor om de ster te zijn. Het vat, uit haar magische handen gehaald, werd overgelaten aan haar inspiratie en samen creëerden ze de magie van Kerstmis. "Magie uit de Doos"!

Deze zeer bijzondere verpakking had feestelijke elementen. Het doel was om trouw te blijven aan het algemene esthetische idee, zonder ervan af te wijken. De verpakking werd aangepast aan de behoeften van een Kerst Limited Edition.

De afmetingen van de verpakking zijn 425 mm breed x 210 mm diep x 130 mm hoog.

Het project begon in oktober 2021 in Athene en werd in november 2021 in Athene afgerond. Het werd in december 2021 op de markt gebracht in Griekenland.

Het ontwerpteam bestond uit creatief directeur Antonia Skaraki en art director Andreas Deskas.

Het was een uitdaging om een Kersteditie te creëren voor het Wijnvat. We moesten omgaan met een zeer speciale verpakkingsontwerp, dat we met speciale zorg moesten behandelen, omdat het verplicht was om de oorspronkelijke esthetiek onveranderd te houden. De doelgroep was volwassenen van 30-65 jaar oud. We moesten omgaan met een zeer onderscheidend verpakkingsontwerp door er feestelijke elementen aan toe te voegen. Onze focus lag op het trouw blijven aan het algemene esthetische idee, zonder ervan af te wijken. We slaagden erin om de oorspronkelijke verpakking aan te passen aan de behoeften van een Kerst Limited Edition.

Het was de natuur die besloot om dit kleine vat te ontwerpen. Ze organiseerde haar feest en koos ervoor om de ster te zijn. Het vat, uit haar magische handen gehaald, werd overgelaten aan haar inspiratie en samen creëerden ze de magie van Kerstmis. "Magie uit de Doos"! De taak, hoe eenvoudig het ook lijkt, was behoorlijk lastig, omdat de ontwerpers te maken hadden met een zeer onderscheidend verpakkingsontwerp door er feestelijke elementen aan toe te voegen. Hun belangrijkste zorg was om trouw te blijven aan het algemene esthetische idee, zonder ervan af te wijken.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Antonia Skaraki
Afbeeldingscredits: Antonia Skaraki
Projectteamleden: creative director: Antonia Skaraki art director: Andreas Deskas
Projectnaam: The Wine Barrel Xmas
Projectklant: Antonia Skaraki


The Wine Barrel Xmas IMG #2
The Wine Barrel Xmas IMG #3
The Wine Barrel Xmas IMG #4
The Wine Barrel Xmas IMG #5
The Wine Barrel Xmas IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp