Radiance: Een Uniek Vierkant Horloge voor Vrouwen

Een Ontwerp van Beila Rui

Inleiding

Dit horloge is anders dan alle andere horloges op de markt. Met een vierkante wijzerplaat en acht verschillende kleuropties, is het ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende stijlen en outfits van vrouwen. Het horloge is geïnspireerd op het idee dat vrouwen de sterren zijn, en het bevat zelfs een stukje meteoriet in de wijzerplaat. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en het productieproces van dit bijzondere horloge.

Ontwerper Beila Rui wilde een horloge creëren dat zich onderscheidt van de rest. Daarom is de lettering op de wijzerplaat gemaakt van M ijzermeteoriet. Niet alle delen van een meteoriet zijn geschikt voor het maken van de lettering, en het materiaal is ook kwetsbaar. Het proces om de lettering te maken is dan ook zeer complex en vereist nauwkeurig snijden, polijsten en kleuren.

Het horloge bevat ook een fragment van een ster, ingelegd in de wijzerplaat. Dit symboliseert het idee van het sturen van sterren naar de ontvanger. Daarnaast is de horlogeband versierd met het symbool van de godin, het hexagram. Dit maakt het horloge een uitstekende keuze als cadeau voor vrouwen.

Wat betreft de technische specificaties, heeft het horloge een afmeting van 24mm x 24mm x 6.8mm. Het ontwerp van de kroon is ook opvallend, met een achthoekige vorm die het mogelijk maakt om licht vanuit verschillende hoeken te reflecteren, waardoor een sprankelend effect ontstaat. Bovendien maakt deze vorm het ook gemakkelijker voor de drager om de kroon vast te pakken en te gebruiken.

De grootste uitdaging bij het maken van dit horloge was het verwerken van het M ijzermeteoriet materiaal. Het is een moeilijk te bewerken materiaal dat ook nog eens moet voldoen aan de verschillende stijlen van vrouwen en bijpassende kledingkleuren.

Het ontwerp van dit horloge is een statement tegen de traditionele stijl van vrouwenhorloges. Het vierkante ontwerp benadrukt dat vrouwen niet altijd zwak zijn, maar ook sterk en besluitvaardig kunnen zijn. De wijzerplaat combineert de kleuren van schitterende sterren met een meteorietpatroon, waardoor de schittering van vrouwen wordt benadrukt. Het horloge straalt een unieke en zelfverzekerde uitstraling uit.

Dit unieke horloge heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het horloge wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met zijn unieke ontwerp, gebruik van meteoriet en aandacht voor detail, is het Radiance horloge een echt kunstwerk dat de aandacht trekt. Het is een perfecte keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een horloge dat hun individualiteit en stijl weerspiegelt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Switzerland Ruibeila Group Co., Limited
Afbeeldingscredits: Switzerland Ruibeila Group Co., Limited
Projectteamleden: Switzerland Ruibeila Group Co., Limited
Projectnaam: Radiance
Projectklant: Switzerland Ruibeila Group Co., Limited


Radiance IMG #2
Radiance IMG #3
Radiance IMG #4
Radiance IMG #5
Radiance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp