Ontdek Vultura: Een Horloge Waar Kunst en Tijd Samensmelten

Vincent Ifrah's Vultura: Een Tijdloos Designstatement

In een wereld waar tijd en kunst elkaar ontmoeten, introduceert ontwerper Vincent Ifrah met trots de Vultura, een horlogecollectie die de conventionele vormen uitdaagt en de essentie van vrouwelijkheid viert.

De Vultura-collectie, ontstaan uit de filosofie van het merk Nepto, is het resultaat van een samenwerking tussen ontwerpers Cecilie Bluthardt, Ellebasi Gebhardt, Claire Denelle en Vincent Ifrah zelf. Geïnspireerd door Bluthardt's digitale illustratie "Colorful Vulvae" en Gebhardt's sculpturen "Clitlets", belichaamt Vultura een unieke vorm die noch rond noch vierkant is, maar de vorm van een vulva aanneemt. Deze keuze voor ontwerp en vormgeving is een duidelijke knipoog naar de moderne tijd, waarin de zichtbaarheid en waardering van vrouwelijkheid centraal staan.

De Vultura-horloges worden met zorg vervaardigd en geassembleerd in Frankrijk, wat de kwaliteit waarborgt en het Europese vakmanschap promoot. Dit streven naar uitmuntendheid heeft geresulteerd in een aantrekkelijke marktprijs voor een designerhorloge met het label "Made in France". Zo wordt het Vultura-horloge toegankelijk voor een breed publiek, zonder in te boeten aan design en kwaliteit.

De technische specificaties van de Vultura zijn indrukwekkend: een kastbreedte van 26mm, een diepte van 6mm en een hoogte van 36mm, vervaardigd uit 316L staal en voorzien van mineraalglas K1. Het hart van het horloge wordt gevormd door een Quarz Miyota GL22 uurwerk, en het geheel is waterdicht tot 3 ATM. De horlogebanden zijn gemaakt van mesh metaal roestvrijstaal met een breedte van 10mm.

De Vultura is meer dan een horloge; het is een interactie met kunst. Kies voor de Vultura Onyx voor dagelijks gebruik of voor een prestigieuze avond uit. Het horloge is direct herkenbaar aan zijn bezel, delicate vorm en vloeiende wijzerplaat. De zwarte wijzerplaat wordt geaccentueerd met fijne gouden lijnen en in het midden bevinden zich twee V-vormige wijzers, die de inspiratie van de vulva en het merk Vultura weerspiegelen.

Het ontwerptraject van de Vultura begon in 2021 en kwam tot voltooiing in 2023. In 2024 werd het horloge gedistribueerd en is het nu verkrijgbaar via online platforms zoals Zalando, Ocarat en de eigen e-commerce kanalen van het merk. De ontwikkeling van dit horloge, dat gezien wordt als een kunstwerk, heeft geleid tot een product dat indruk maakt met zijn driedimensionale elementen en ongebruikelijke vorm.

De grootste uitdaging in het ontwerpproces was de haalbaarheid van de horloges en de kasten. De unieke en asymmetrische vorm was een technische uitdaging en vereiste intensieve samenwerking met leveranciers. Na verschillende prototypes is het uiteindelijk gelukt om de visie van de Vultura-collectie te realiseren.

De Vultura is niet alleen een statement op het gebied van design, maar ook een symbool van innovatie en de viering van vrouwelijkheid. Het horloge is een belichaming van de toekomst, waarin de Vultura onze reis naar vernieuwing leidt. De beeldmerk Vultura is geregistreerd bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO), wat de originaliteit en het unieke karakter van dit ontwerp onderstreept.

Deze toewijding aan design en innovatie heeft ertoe geleid dat de Vultura in 2024 de Iron A' Watch Design Award heeft gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Een bekroning die de bijdrage van Vultura aan een betere wereld bevestigt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: vincent ifrah
Afbeeldingscredits: Image rights are owned by the registered trademark VULTURA | www.vultura.net | info@vultura.net | IG: vultura.original
Projectteamleden: Cecilie Bluthardt Ellebasi Gebhardt Vincent Ifrah
Projectnaam: Vultura
Projectklant: Vultura


Vultura IMG #2
Vultura IMG #3
Vultura IMG #4
Vultura IMG #5
Vultura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp