Adley Fixi T1: Een Fietsgeïnspireerd Horloge met een Tijdloos Design

Een Unieke Samensmelting van Architectuur en Fietscultuur

Als architect en gepassioneerd fietser zag Jordan Wang de overeenkomsten tussen een fiets en een horloge. Beide hebben een eenvoudige vorm, maar zijn complex in hun mechanica. Dit idee inspireerde hem om de Adley Fixi T1 te ontwerpen, een eigentijds polshorloge dat de essentie van fixed-gear fietsen vastlegt met hoogwaardige componenten en moderne productietechnieken. Het resultaat is een tijdloos horloge dat de perfecte balans vindt tussen functionaliteit en stijl.

De Adley Fixi T1 is een opvallend horloge dat direct doet denken aan fietsen. Het ontwerp van de wijzerplaat volgt de proporties van een fiets en is gevuld met Swiss Super-LumiNova voor optimale leesbaarheid. Het profiel van de kast, de positie van de kroon en de centrale kettingring zijn kenmerkende ontwerpelementen die het horloge een unieke uitstraling geven. Met een waterbestendigheid van 10 ATM is de Adley Fixi T1 geschikt voor alle weersomstandigheden. Het horloge is afgewerkt met krasbestendig saffierglas, waardoor het langdurig mooi blijft.

Het productieproces van de Adley Fixi T1 is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De kast van het horloge is vervaardigd uit hoogwaardig 316L roestvrij staal met behulp van CNC-machines. Tijdens het ontwerpproces werden 3D-rendering en 3D-printen gebruikt om ideeën te testen en te verfijnen. Gedurende drie jaar werden er verschillende prototypes gemaakt en getest om ervoor te zorgen dat het eindproduct aan alle verwachtingen voldeed. Het resultaat is een horloge van uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap.

De technische specificaties van de Adley Fixi T1 zijn indrukwekkend. Met een dikte van 13,6 mm, inclusief het dubbel gewelfde saffierglas, en een diameter van 40 mm heeft het horloge een stoere uitstraling. De op maat gemaakte rubberen band van 20 mm breed is geïnspireerd op fietssturen en zorgt voor optimaal draagcomfort. Het horloge wordt geleverd in een speciale verpakking van gerecycled vinyl en papier, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd en de impact op het milieu wordt verminderd. Met een waterbestendigheid van 10 ATM is de Adley Fixi T1 geschikt voor dagelijks gebruik, ongeacht de weersomstandigheden.

Net als een fiets wordt de Adley Fixi T1 aangedreven door beweging. Het horloge maakt gebruik van het NH35 mechanische uurwerk, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en eenvoudige mechanica. Door te kiezen voor een mechanisch uurwerk in plaats van een batterij-aangedreven quartz uurwerk, draagt de Adley Fixi T1 bij aan het verminderen van afval en biedt het een horloge dat een leven lang meegaat.

Het ontwerpproces van de Adley Fixi T1 begon in maart 2019 in Surrey, Engeland, en het productiemodel werd in oktober 2022 voltooid. Gedurende het hele proces heeft Jordan Wang samengewerkt met professionele fietskoeriers, fietsenbouwers en horlogeliefhebbers om ervoor te zorgen dat het horloge voldeed aan de hoogste normen van kwaliteit en design. Het resultaat is een horloge dat zowel fietsliefhebbers als horlogeliefhebbers zal aanspreken.

De Adley Fixi T1 heeft al veel positieve reacties ontvangen. Het horloge is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Watch Design. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die eraan ten grondslag liggen. Met zijn unieke design en hoogwaardige afwerking is de Adley Fixi T1 een horloge dat zeker indruk zal maken.

Met de Adley Fixi T1 heeft Jordan Wang een horloge gecreëerd dat de passie voor fietsen en de liefde voor design samenbrengt. Het horloge is een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid van fixed-gear fietsen en biedt tegelijkertijd de functionaliteit en kwaliteit die je van een hoogwaardig horloge mag verwachten. Of je nu een fervent fietser bent of gewoon op zoek bent naar een uniek en stijlvol horloge, de Adley Fixi T1 is een uitstekende keuze.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jordan Wang
Afbeeldingscredits: marc@fsgdesign.co.uk
Projectteamleden: Jordan Wang
Projectnaam: Adley Fixi T1
Projectklant: Jordan Wang


Adley Fixi T1 IMG #2
Adley Fixi T1 IMG #3
Adley Fixi T1 IMG #4
Adley Fixi T1 IMG #5
Adley Fixi T1 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp