X Series: Een Futuristisch Meesterwerk Geïnspireerd door Transformers

Een Samenwerking tussen BEXEI en Hasbro

No boy could resist Transformers. Deze klassieke afbeelding brengt ons een nieuwe manier van denken over horlogemaken, met alle ontwerpidëen voor mechanische horloges die de grenzen van wat we kennen doorbreken. We laten de drager de dubbele romantiek van mecha en mechanica voelen.

De X Series mechanische horloge is een samenwerking tussen BEXEI en het bekende speelgoedbedrijf Hasbro. Het neemt "het herstellen van de klassiekers" en "het doorbreken van de toekomst" als creatief concept en is geïnspireerd door het klassieke IP, Transformers. De verkenning van moderne mechanische esthetiek en de interpretatie van de diverse en gelaagde visuele communicatie van de nieuwe generatie creëren een verbluffende ervaring vanaf Cybertron.

Het unieke "X" ontwerp van het uurwerk vormt een stabiele en solide wijzerplaat. Het volledig automatische mechanische uurwerk, ontwikkeld door BEXEI, is gehuisvest in een frame van 316L staal met een panoramisch zicht aan de achterkant, waardoor een onbelemmerd zicht op de werking van het uurwerk mogelijk is en een puur mechanische esthetiek wordt getoond. De vloeiende lijnen benadrukken de stoere vorm die is afgeleid van Transformers, en de perfecte combinatie van het merklogo en de twee zijden van de kast zorgt voor een visuele impact. De textuur van het circuitboard op de band lijkt doordrenkt te zijn met onstuitbare energie.

Het horloge heeft een lengte van 255 mm, een breedte van 42 mm en een hoogte van 12 mm.

Dit horloge introduceert een nieuwe manier van tijd aflezen. In plaats van de traditionele 24-uursmarkeringen op de wijzerplaat, is het X-vormige uurwerk uitgelijnd met de 8 tijdposities van de 24 uur, waardoor de tijd op een eenvoudige maar bijzondere manier wordt weergegeven, terwijl moeilijkheden bij het aflezen van de tijd worden vermeden en de innovatieve vorm van het horloge wordt benadrukt.

De ontwikkeling van het uurwerk van de X Series mechanische horloge begon in 2019. Het werd gedurende drie jaar ontwikkeld en geproduceerd door professionele ontwerpers van BEXEI, en het uiteindelijke ontwerp werd in juni 2022 in China gelanceerd.

De ontwerper promoot een briljant en aantrekkelijk ontwerp op basis van de soorten mechanische horloges die al op de markt zijn. Tegelijkertijd hanteert BEXEI een futuristische minimalistische ontwerpbenadering en bestudeert Transformers, waarbij de "X" vorm wordt geëxtraheerd en toegepast op het ontwerp, wat een sterk gevoel van verhaal vertellen met zich meebrengt. Deze "X" vorm speelt een cruciale rol in het ontwerp.

De beweging, Cal.BX851.288.72de, is volledig in eigen huis ontwikkeld door BEXEI en heeft meer dan drie jaar geduurd. Het is gerutheniumplaat en fijn gepolijst met geavanceerde horloge technieken. Het heeft een cementgrijze kleur en de prachtige juweellagers interpreteren de extreme details van het Chinese horloge en bieden een nog verbluffendere kijkervaring. Door structurele optimalisatie en controle van het verval van het opwindkoppel, bereikt de X Series een indrukwekkende gangreserve van 72 uur. De beweging is slank en heeft een kenmerkende avant-gardistische stijl.

De X Series mechanische horloge neemt "het herstellen van de klassiekers" en "het doorbreken van de toekomst" als creatief concept en is geïnspireerd door het klassieke IP, Transformers. De verkenning van moderne mechanische esthetiek en de interpretatie van de diverse en gelaagde visuele communicatie van de nieuwe generatie creëren een verbluffende ervaring vanaf Cybertron. Het unieke X-ontwerp van het uurwerk vormt een stabiele en solide wijzerplaat.

Dit ontwerp heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Horloge Ontwerp in 2023. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LEESHENGLIANG
Afbeeldingscredits: LEESHENGLIANG
Projectteamleden: Lee Shengliang
Projectnaam: X Series
Projectklant: LEESHENGLIANG


X Series IMG #2
X Series IMG #3
X Series IMG #4
X Series IMG #5
X Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp