Sofa: Een Stijlvolle en Praktische Draadloze Mini Stofzuiger

Een Winnaar van de Zilveren A' Design Award

De Sofa is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten op de groeiende markt van draadloze mini stofzuigers. Het is een compacte mini stofzuiger met een grote stofcapaciteit en een lange gebruiksduur. De Sofa is ontworpen met geometrische lijnen en elegante details, zoals onderdelen met folie en verchroomde lijnen, die het product een onderscheidende en stevige uitstraling geven tegen een betaalbare prijs. De textuur op het handvat geeft een glad gevoel dat je altijd wilt vasthouden. We wilden een product creëren dat je altijd op het aanrecht wilt laten staan wanneer het op het oplaadstation wordt geplaatst.

De Sofa is een draadloze stofzuiger die opvalt door zijn stijlvolle en stevige uitstraling, gecombineerd met een 115 Watt digitale motor, een 10,8 V lithium-ion batterij, 25 minuten continu gebruik, een stofopnamecapaciteit van 200 ml en een combinatie van Hepa- en metalen filters.

Alle niet-transparante plastic onderdelen van de Sofa zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Omdat alle onderdelen vanaf het begin zijn ontworpen om bedekt te worden met folie, hebben de oppervlakken geen defecten die worden veroorzaakt door het gerecyclede materiaal. Hierdoor is het mogelijk om een milieuvriendelijke, robuuste en hoogwaardige uitstraling te verkrijgen.

De Sofa, die opvalt door zijn stofopnamecapaciteit van 200 ml, biedt 25 minuten continu gebruik. Met één druk op de knop kan de kamer worden schoongemaakt en dankzij de combinatie van Hepa- en metalen filters kunnen er geen stofdeeltjes ontsnappen. Dankzij de verstelbare ingebouwde borstel aan het uiteinde van de stofzuiger is het mogelijk om plaatsen zoals banken en tafels effectief te stofzuigen.

Het project voor de Sofa begon in juli 2020 en werd gelanceerd in juli 2021 in Turkije. Tijdens het ontwerpproces waren er verschillende uitdagingen, zoals het passen van een efficiënte 115 Watt BLDC-motor en 3 batterijen met veel kabels, printplaten, geluiddempende sponzen en connectoren in een beperkte ruimte. Ook moesten alle oppervlakken zeer nauwkeurig worden ontworpen om de metallic look te kunnen realiseren met behulp van folie. De onderdelen moesten geschikt zijn voor spuitgiettechnologie, maar de oppervlakken moesten vlak zijn voor het folieproces. Het ontwerpen van onderdelen voor beide processen zonder concessies te doen aan het uiterlijk en het concept was een van de moeilijkste onderdelen van het ontwerpproces.

De Sofa heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Huishoudelijke Apparaten Ontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionaliteit en die een opmerkelijk niveau van excellentie en innovatie laten zien. De Sofa wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yasemin Ulukan
Afbeeldingscredits: Yasemin Ulukan
Projectteamleden: Yasemin Ulukan
Projectnaam: Sofa
Projectklant: Yasemin Ulukan


Sofa IMG #2
Sofa IMG #3
Sofa IMG #4
Sofa IMG #5
Sofa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp