Qi2: Een Modulair Waterzuiveringssysteem voor Thuisgebruik

Een Innovatieve Benadering van Waterzuivering

Waterzuivering is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Met de toenemende bezorgdheid over de waterkwaliteit, is het belangrijk om een betrouwbare en effectieve waterzuiveringsoplossing te hebben. Qi2, ontworpen door Plainliv Taiwan, biedt een uniek en modulair systeem dat aan de individuele behoeften van huishoudens kan voldoen.

De inspiratie voor het ontwerp van Qi2 komt voort uit de ARRAY van BRICKs. Net zoals waterzuivering meerdere combinaties van waterbehandelingsmethoden vereist, is het ontwerp van Qi2 gebaseerd op het idee van verschillende modules of filterpatronen. Deze modules omvatten PolyPropyleen, Actieve Kool, Ultraviolet, Ultrafiltratie en Omgekeerde Osmose. Huishoudelijke gebruikers kunnen hun eigen waterzuiveraar kiezen op basis van de waterkwaliteit in hun omgeving en op elk gewenst moment eenvoudig filterpatronen toevoegen, verminderen of vervangen.

Een van de unieke eigenschappen van Qi2 is het mobiliteitsconcept. Gebruikers kunnen zelf bepalen welke functies hun waterzuiveraar moet hebben en deze op elk gewenst moment aanpassen. Het solide ontwerp van de filterpatronen maakt het mogelijk om de patronen te combineren en zo de waterzuiveraar zelf te vormen. Het vervangen van de filterpatronen is eenvoudig en tijdbesparend dankzij het gepatenteerde ontwerp. Met de modulaire filterpatronen kan eenvoudig worden geschakeld tussen omgekeerde osmose, ultraviolet en direct drinkwatersystemen. Bovendien zijn er optionele filters en functies beschikbaar, zoals IoT-sensoren, smaakmodules en instant koel-/verwarmmodules.

De technologie achter de realisatie van Qi2 is gebaseerd op het spuitgietproces. Het ontwerp maakt gebruik van specifieke parameters om ervoor te zorgen dat de waterweg waterdicht is. Dit heeft geresulteerd in twee octrooien op het gebied van waterdichtheid en een elegant uiterlijk.

Qi2 biedt verschillende specificaties, afhankelijk van het aantal filterpatronen dat wordt gebruikt. De afmetingen variëren van L17 * B12 * H44 cm voor één filter tot L49 * B12 * H44 cm voor vijf filters. Het vervangen van de filterpatronen vereist een ruimte van 18 * 44 cm.

Het installeren, toevoegen, verminderen en vervangen van filterpatronen is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de meegeleverde gereedschappen en ondersteunende staven.

Het ontwikkelingsproces van Qi2 begon in de winter van 2018 met wereldwijd onderzoek naar waterzuiveringsmarkten. Het project werd uitgevoerd in Taiwan, waarbij het ontwerp werd gevalideerd en geoptimaliseerd. In de zomer van 2020 werd het productieproces gestart en werd Qi2 bekroond met de Gold Medal Award op de Taiwan Innotech Expo. De massaproductie en levering zijn gepland voor november 2020, net op tijd voor het kerstseizoen.

Qi2 is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Het team achter het ontwerp heeft uitgebreid marktonderzoek gedaan en workshops gehouden om de behoeften van gebruikers te begrijpen. Het resultaat is een waterzuiveringssysteem dat flexibiliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid biedt.

Met zijn innovatieve benadering van waterzuivering en modulaire ontwerp, is Qi2 een opvallende toevoeging aan de wereld van waterzuiveringssystemen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen waterzuiveraar samen te stellen op basis van hun specifieke behoeften en de waterkwaliteit in hun omgeving. Met Qi2 kunnen huishoudens genieten van schoon en veilig drinkwater, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PLAINLIV TAIWAN CO., LTD.
Afbeeldingscredits: PLAINLIV TAIWAN CO., LTD., 2020. Video Credits Followed by PLAINLIV TAIWAN CO., LTD., 2020.
Projectteamleden: Xing, Kai-Zhi Huang, Wen-Yi
Projectnaam: Qi2
Projectklant: PLAINLIV TAIWAN CO., LTD.


Qi2 IMG #2
Qi2 IMG #3
Qi2 IMG #4
Qi2 IMG #5
Qi2 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp