Lavazza Idola: Een Perfecte Oplossing voor Koffieliefhebbers

Een Italiaanse espresso-ervaring bij u thuis

De Lavazza Idola is een koffiemachine die ontworpen is als een natuurlijke uitbreiding van de Lavazza A MODO MIO-productlijn. Het ontwerp is geïnspireerd op verschillende producten, zoals een vaas en interieurbedieningselementen in auto's.

Met de Lavazza Idola kunnen koffieliefhebbers genieten van een echte Italiaanse espresso-ervaring bij hen thuis. De intuïtieve touch-interface met akoestische feedback biedt vier selecties en een temperatuurboost, waardoor elke smaak of gelegenheid op maat kan worden bediend. De machine geeft aan wanneer er water ontbreekt, de capsulecontainer vol is of dat ontkalking nodig is. Daarnaast kan de lekbak eenvoudig worden aangepast.

Het ontwerp van de Lavazza Idola straalt een open geest uit, met hoogwaardige oppervlakken en verfijnde details. Het is een evolutie van de bekende vormtaal van Lavazza. De machine is gemaakt met behulp van spuitgieten (ABS/SAN), glas, een stalen rooster en een geverfde hoofdbehuizing.

Met zijn compacte afmetingen van 145 mm bij 380 mm bij 280 mm en een gewicht van 4 kg past de Lavazza Idola perfect in elke keuken. De machine werkt fluisterstil en de intuïtieve bediening zorgt voor een moeiteloze koffiebereiding.

Het ontwerpteam, onder leiding van Florian Seidl en Angelica Rella, heeft veel onderzoek gedaan naar concepten en vormen, en heeft 3D-modellen en prototypes gemaakt om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Een van de uitdagingen was het ontwikkelen van een gemeenschappelijk platform voor twee machines, de Idola en de Deséa, tegelijkertijd.

De Lavazza Idola is ontworpen en geproduceerd in Turijn, Italië. Het is een bekroond ontwerp en heeft in 2020 de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Home Appliances Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen van wereldklasse die uitblinken in professionaliteit, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het ontwerp van de Lavazza Idola wordt geprezen om zijn esthetiek, innovatie en bijdrage aan de wereld van kunst, wetenschap, design en technologie.

Met de Lavazza Idola kunnen koffieliefhebbers nu thuis genieten van de perfecte Italiaanse espresso. De machine combineert functionaliteit, gebruiksgemak en een verfijnd ontwerp, waardoor elke koffiepauze een genot wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Florian Seidl
Afbeeldingscredits: Florian Seidl
Projectteamleden: Florian Seidl Angelica Rella
Projectnaam: Lavazza Idola
Projectklant: Florian Seidl


Lavazza Idola IMG #2
Lavazza Idola IMG #3
Lavazza Idola IMG #4
Lavazza Idola IMG #5
Lavazza Idola IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp