Brewster 5000: Een Compacte Desktop Pour Over Koffiemachine

Een Innovatieve Manier om Thuis Pour Over Koffie te Zetten

Brewster 5000 is een compacte automatische koffiemachine voor één kopje pour over koffie. Met zijn unieke ontwerp en functies biedt het koffieliefhebbers de ultieme koffie-ervaring in hun eigen huis.

De inspiratie voor Brewster 5000 kwam voort uit de ambitie om koffieliefhebbers een nieuwe manier te bieden om thuis pour over koffie te zetten. Het ontwerpteam, onder leiding van Abishek Tanvi Vanshika, legde de nadruk op vier belangrijke pijlers: superieure kwaliteit koffie, compacte en intuïtieve machines, eenvoudige bediening en exclusieve accessoires.

Wat Brewster 5000 onderscheidt van andere koffiemachines is zijn compacte formaat en automatische functionaliteit. Met een simpele druk op de knop zet deze koffiemachine telkens weer een perfect kopje koffie. Het water stroomt op een cirkelvormige manier over de gemalen koffie, met regelmatige tussenpozen, om een smaakvolle en aromatische koffie te extraheren. De interface van de machine is eenvoudig en intuïtief, waardoor gebruikers gemakkelijk de functies kunnen begrijpen en bedienen. Bovendien heeft de koffiemachine een warmhoudfunctie, zodat de gebrouwen koffie warm blijft voor latere consumptie.

De Brewster 5000 is gemaakt van hittebestendig polypropyleen om de warmte goed te kunnen weerstaan. De belangrijkste onderdelen zijn geïnjecteerd en geassembleerd. Het water wordt door een vibrerende pomp met een druk van 4 bar geleid, en een cirkelvormige verwarmingselement wordt gebruikt om het water te verwarmen. De interface maakt gebruik van capacitieve touch-knoppen en de watertank is voorzien van een doorstroomzuiger voor de watertoevoer vanuit het reservoir naar de pomp.

De technische specificaties van de Brewster 5000 zijn als volgt: afmetingen van 150 x 150 x 355 mm, een vermogen van 900W en een watertank met een capaciteit van 550 ml.

De Brewster 5000 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Met behulp van led-touchknoppen kan de gebruiker opties selecteren voor het aantal kopjes en de sterkte van de koffie. Een enkele druk op de hoofdknop schakelt de machine in en bevestigt de geselecteerde functie. Door de knop vijf seconden ingedrukt te houden, wordt de warmhoudfunctie geactiveerd. De standaard witte led verandert van kleur afhankelijk van de geselecteerde functie. Alle details van de interface worden duidelijk geïllustreerd en beschreven in de gebruikershandleiding.

Het ontwerpproces van de Brewster 5000 begon in maart 2021 en werd in juni 2021 afgerond in India. Tijdens het proces werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften en wensen van gebruikers in de leeftijdscategorie van 18 tot 55 jaar. Het circulaire waterstroomsysteem werd ontwikkeld na experimenten met 3D-geprinte prototypes met verschillende hoeken en afmetingen om de optimale waterstroom te bereiken. De grootte van de filterkegel, de koffiemok en de capaciteit van het waterreservoir zijn gebaseerd op internationale normen. Ook werd er onderzoek gedaan naar het materiaal en de verpakking van de wegwerp koffiekegels.

Het ontwerpteam, bestaande uit Abishek Senthil, Vanshika Singhi en Tanvi Supe, overwon verschillende uitdagingen tijdens het ontwerpproces. Het voornaamste doel was om een compacte desktop koffiemachine te creëren die ideaal is voor freelancers en mensen die vanuit huis werken. Met de Brewster 5000 kunnen zij eenvoudig een kwaliteitskopje koffie zetten op hun bureau, met minder handmatige handelingen dan bij traditionele pour over methodes.

Brewster 5000 heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Home Appliances Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Brewster 5000 wordt geprezen om zijn integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve ervaringen te bieden.

Met zijn unieke ontwerp, gebruiksgemak en kwaliteitskoffie is de Brewster 5000 een must-have voor koffieliefhebbers die thuis willen genieten van de perfecte kop pour over koffie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Abishek senthil
Afbeeldingscredits: Abishek senthil
Projectteamleden: Designer: Abishek Senthil Designer: Vanshika Singhi Designer: Tanvi Supe
Projectnaam: Brewster 5000
Projectklant: Abishek senthil


Brewster 5000 IMG #2
Brewster 5000 IMG #3
Brewster 5000 IMG #4
Brewster 5000 IMG #5
Brewster 5000 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp