Lemo H1: Automatische Zeepdispenser voor een Hygiënische Handreiniging

Ontworpen door Li Xuesong en Zhou Tong

Studies hebben aangetoond dat regelmatig handen wassen het risico op infectie met 36% kan verminderen. Vooral tijdens de COVID-19-pandemie is het belangrijk om je handen schoon te houden als een effectieve manier om je gezondheid te beschermen. De automatische zeepdispenser bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een hygiënische handreiniging. Bij dit project lag de focus op de gebruikerservaring met betrekking tot de batterijinstallatie en het onderhoud van het product. Het ontwerpteam haalde inspiratie uit de MagSafe-technologie van Apple om een gebruiksvriendelijke magnetische bovenklep te ontwerpen.

De gepatenteerde bovenklep met magnetische structuur versterkt de spatwaterbestendigheid en maakt het eenvoudig om de batterij te installeren en te vervangen. De bovenklep kan worden verwijderd voor reiniging, waardoor het risico op zeepuitstroom door per ongeluk aanraken van de aan-uitknop en het sensorgebied wordt vermeden. Het minimalistische geometrische ontwerp kan naadloos worden geïntegreerd in elke huiselijke omgeving. De afgeschuinde schouder van de zeepfles vermindert de waargenomen hoogte van het product en verbetert de gebruikerservaring.

Het omhulsel van de dispenser is gemaakt van spuitgegoten ABS en PP. Het nettogewicht is 187,5 gram (exclusief handzeep en batterij). De nominale spanning is DC6V.

De afmetingen van het product zijn 104,5 mm x 99 mm x 164,5 mm. De verpakkingsgrootte is 105 mm x 105 mm x 193 mm. De inhoud van de zeepdispenser is 380 ml. De langste tijd om de zeep te activeren is 0,25 seconden.

Deze innovatieve automatische zeepdispenser is ontworpen om de gezondheidsbewustzijn van het publiek te vergroten en de verspreiding van ziektekiemen door middel van een goede handreiniging te verminderen. Het ontwerpteam heeft ongeveer 500 vrijwilligers ondervraagd en de resultaten toonden aan dat de meeste deelnemers aandacht besteedden aan de volgende aspecten: 1. Hoe de batterij te installeren; 2. Of de knop per ongeluk werd aangeraakt tijdens het reinigen van het product; 3. Modern ontwerp; 4. Redelijke prijs, enzovoort. Op basis hiervan zijn er veel tests en verbeteringen uitgevoerd op het prototype.

Het ontwerp van de Lemo H1 bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het assembleren en demonteren van het product moest eenvoudig zijn, zodat ook oudere en vrouwelijke gebruikers het met één hand konden bedienen. Daarom is er gekozen voor een magnetische structuur, waardoor de bovenklep zonder gereedschap van bovenaf kan worden geopend. Bovendien zijn de interne componenten compacter ontworpen om het product mooier te maken en de kosten te verlagen.

Deze innovatieve automatische zeepdispenser is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch. Het minimalistische Scandinavische ontwerp kan naadloos worden geïntegreerd in elke huiselijke omgeving. Door gebruik te maken van de Lemo H1 kunnen gebruikers op een eenvoudige, veilige en effectieve manier hun gezondheid beschermen door hun handen te wassen.

De Lemo H1 heeft designpatenten en gebruiksmodelpatenten aangevraagd in China. Patenthouder: Shenyang Leza Technology Co., Ltd. Patentnummer: ZL 2020 3 0605583.7

De Lemo H1 heeft in 2021 de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Home Appliances Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Lemo H1 wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriestandaarden en competente technische kenmerken. Het product biedt voldoening en positieve gevoelens, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhou Tong
Afbeeldingscredits: Zhou Tong
Projectteamleden: Li Xuesong Zhou Tong Liu Dazhi
Projectnaam: Lemo H1
Projectklant: Zhou Tong


Lemo H1 IMG #2
Lemo H1 IMG #3
Lemo H1 IMG #4
Lemo H1 IMG #5
Lemo H1 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp