Millo One: De Stilste en Slimste Blender

Een revolutionaire blender die gezondheid en design combineert

Met een ontwerp dat al sinds 1922 onveranderd is gebleven, was de blender toe aan een heroverweging. Daar komt Millo om de hoek kijken. Deze blender combineert de beste technologie met strak design en is dé blender voor mensen die zowel om hun gezondheid als om design geven. Aangedreven door een gepatenteerde Magnetic Air Drive is hij super stil en veilig. Ondertussen is zijn minimalistische look geïnspireerd op de natuurlijke vormen die kenmerkend zijn voor Scandinavisch design. Deze nadruk op tijdloze vorm wordt weerspiegeld in de gebruikte materialen, die zijn gekozen vanwege hun duurzaamheid: geanodiseerd aluminium en BPA-vrij Tritan plastic.

Het idee voor Millo ontstond toen Ruslanas, een toegewijde hardloper, geïrriteerd raakte dat zijn blender zijn familie wakker maakte wanneer hij na zijn ochtendrun een smoothie maakte. Hij was vastbesloten om een ​​handige, gemakkelijk schoon te maken en stille alternatief voor de traditionele blender te creëren. De inspiratie voor de techniek achter Millo kwam uit een verrassende bron - zijn dochter. Toen hij haar zag spelen met een speeltje waar twee dansende figuren werden rondgedraaid door magneten, kreeg hij het idee voor Millo's gepatenteerde Magnetic Air Drive.

De gepatenteerde Magnetic Air Drive van Millo maakt contactloze overdracht van koppel mogelijk van de basis naar de messen, waardoor het de stilste blender op de markt is. Maar stilte is slechts het begin. Het minimalistische ontwerp maakt gebruik van BPA-vrij Tritan plastic en geanodiseerd aluminium voor maximale esthetische impact, terwijl de lichtgewicht materialen en de afneembare beker en basis ervoor zorgen dat Millo volledig draagbaar is. Bovendien is hij volledig oplaadbaar en kan hij worden bediend vanaf een intuïtieve touch-gecontroleerde basis.

Millo is niet zomaar een herinterpretatie van de traditionele blender, het is een foodtech-gadget die is ontworpen om mensen te helpen betere voeding in hun drukke levensstijl te integreren. De Magnetic Air Drive van Millo maakt gebruik van technologie uit de drone-industrie voor ultrastil blenden, terwijl de intuïtieve touchgevoelige basis en app het gebruik gemakkelijk en plezierig maken. Millo is een draadloos apparaat met een draagbare beker voor het blenden op elk moment en overal. Met weinig bewegende onderdelen en een eenvoudig ontwerp is Millo uitzonderlijk gemakkelijk schoon te maken.

De Millo blender bestaat uit drie elementen: de basis heeft afmetingen van 175 mm x 175 mm x 60 mm, terwijl de beker afmetingen heeft van 185 x 100 mm en het blenddeksel afmetingen heeft van 100 x 55 mm. De verpakking heeft afmetingen van 228 x 228 x 223 mm.

Het project werd gelanceerd in Litouwen in 2016 en het eindproduct is nog in ontwikkeling. De eerste serie blenders wordt verwacht in de eerste helft van 2020 van de productielijn van het bedrijf te rollen, die lokaal is gevestigd.

Het onderzoek naar het ontwerp van Millo richtte zich op het verkennen van moderne esthetische richtingen. De inspiratie voor zowel het kleurenpalet als de vorm kwam voort uit een verkenning van verschillende hoogwaardige producten en minimalistische interieurs. Functionaliteit was vanzelfsprekend van groot belang - pijnpunten en verbeterpunten werden geïdentificeerd door talloze bestaande blenders te testen. De grootste ontwerpuitdaging was het behouden van een minimalistische uitstraling terwijl de complexe elektronica en mechanismen in de basis van Millo werden geïntegreerd.

De uitdaging was om bestaande percepties van wat een blender is te overwinnen. Het basisontwerp van de blender is sinds 1922 niet veranderd. Deze apparaten zijn meestal log, esthetisch onaantrekkelijk, lawaaierig en moeilijk schoon te maken. We hebben ons tot doel gesteld de blender volledig opnieuw uit te vinden. Daarom is alles, van de motor tot het ontwerp en de materialen, ontworpen om van Millo iets te maken dat zowel een plezier is om te gebruiken als een esthetisch aantrekkelijk item waar je trots op kunt zijn.

Deze design werd bekroond met de Golden A' Design Award in 2020. De Golden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opvallende en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Met Millo One wordt het maken van gezonde smoothies een stille en plezierige ervaring. Het innovatieve ontwerp, de draagbaarheid en de intuïtieve bediening maken van Millo One de ideale blender voor mensen die zowel om hun gezondheid als om design geven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Millo Appliances
Afbeeldingscredits: Millo Appliances
Projectteamleden: Millo Appliances
Projectnaam: Millo One
Projectklant: Millo Appliances


Millo One IMG #2
Millo One IMG #3
Millo One IMG #4
Millo One IMG #5
Millo One IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp