Potpourri: Een Natuurlijke Aromatherapie Luchtbevochtiger

Ontworpen door Yong Zhang, een innovatieve combinatie van natuur en technologie

De Potpourri, ontworpen door Yong Zhang, is een unieke luchtbevochtiger die de natuurlijke geur van bloemen verspreidt terwijl het de lucht in uw huis bevochtigt. Deze innovatieve combinatie van natuur en technologie biedt een gezonde en natuurlijke leefomgeving.

De inspiratie voor de Potpourri kwam voort uit de toenemende behoefte van mensen aan een natuurlijke en gezonde leefomgeving. Met de meeste luchtbevochtigers op de markt is het moeilijk om een natuurlijk en gezond aromatherapie-effect te bereiken. De Potpourri, daarentegen, combineert organisch een pot en een luchtbevochtiger, waardoor tijdens het bevochtigingsproces de kweekomgeving van bloemen wordt gecreëerd. De bloemengeur vermengt zich met de door de luchtbevochtiger vrijgegeven vochtigheid, waardoor een natuurlijke en gezonde omgeving ontstaat.

Wat de Potpourri onderscheidt van andere luchtbevochtigers, is de combinatie van natuurlijke aromatherapie en bloemen. Wanneer de luchtbevochtiger werkt, worden de natuurlijke bloemen bevochtigd, waardoor een dubbel effect van bevochtiging en aromatherapie wordt bereikt. De Potpourri maakt gebruik van een transparante acrylhoes om de planten te beschermen en tegelijkertijd natuurlijk licht binnen te laten. Het creëert ook een relatief gesloten ruimte voor de bloemen, waardoor een gedeeltelijke watercirculatie mogelijk is.

De Potpourri maakt gebruik van ultrasone bevochtiging en hoogfrequente ultrasone schokken om watermist om te zetten in ultrafijne deeltjes. De watermist kan ook in de lucht worden verspreid samen met de oliecellen in de bloemblaadjes, wat de lucht verfrist, de gezondheid verbetert en een comfortabele omgeving creëert. De Potpourri kiest voor een transparante acrylhoes als het externe beschermingsmateriaal, dat de verlichting van bloemen niet hindert, maar ook de rol speelt van het beschermen van bloemen, en kan een onafhankelijk circulatiesysteem vormen.

De Potpourri is 200mm x 200mm x 320mm groot en is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het heeft twee knoppen: een voor het aanpassen van de versnelling en een schakelaar. De functieknop kan worden gebruikt om de stroomversnelling van de luchtbevochtiger aan te passen, en door lang te drukken kan de werktijd worden ingesteld; de schakelknop kan worden gebruikt om de luchtbevochtiger aan en uit te zetten en door lang te drukken kan de standby-status worden ingesteld.

De Potpourri is ontwikkeld in Fushun, Liaoning provincie, China, tussen november 2022 en maart 2023. Het project was gericht op het creëren van een luchtbevochtiger die niet alleen een gezonde leefomgeving biedt, maar ook een omgeving die dichter bij de natuur staat. De grootste uitdaging was om de bloemen perfect in de luchtbevochtiger te integreren en ervoor te zorgen dat de olie moleculen in de bloemblaadjes perfect in de lucht worden verspreid wanneer de luchtbevochtiger werkt.

De Potpourri heeft de prestigieuze Iron A' Home Appliances Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yong Zhang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yipeng Xiang, Variations, 2023. Image #2: Photographer Yipeng Xiang, Variations, 2023. Image #3: Photographer Yipeng Xiang, Variations, 2023. Image #4: Photographer Yipeng Xiang, Variations, 2023. Image #5: Photographer Yipeng Xiang, Variations, 2023.
Projectteamleden: Yong Zhang
Projectnaam: Potpourri
Projectklant: Yong Zhang


Potpourri IMG #2
Potpourri IMG #3
Potpourri IMG #4
Potpourri IMG #5
Potpourri IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp