Yibot: Een Intelligent Kookrobot voor de Moderne Keuken

Een innovatieve oplossing voor efficiënt en precies koken

De toekomst van koken is hier, en het heet Yibot. Ontworpen door Yang Jinyun en Zhao Hongchuan, is deze intelligente kookrobot een revolutionaire toevoeging aan de moderne keuken. Met zijn unieke eigenschappen en geavanceerde technologie biedt Yibot een nieuwe manier van koken die zowel professionele chefs als thuiskoks zal verbazen.

Geïnspireerd door de natuurlijke zonsopgang en zonsondergang, is Yibot ontworpen om het genot van eten te benadrukken. Met zijn vloeiende bewegingen en geavanceerde functionaliteiten maakt deze robot koken eenvoudig en plezierig. In tegenstelling tot de traditionele Chinese keuken, waar koken vaak frustrerend en moeilijk is, biedt Yibot een gestandaardiseerde en geautomatiseerde kookervaring.

Yibot bestaat uit vier modules: een module voor het wegen en automatisch doseren van ingrediënten, een kookmodule en een geïntegreerde ventilator. Met de mogelijkheid om minstens 8 vloeibare en 5 poedervormige kruiden automatisch toe te voegen, kan Yibot meer dan 1000 recepten uit de hele wereld bereiden, variërend van roerbakken tot stoven.

De behuizing van Yibot is gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en eenvoudig schoonmaken. De bedieningsknop is gemaakt van gegoten aluminiumlegering en heeft een hoogwaardige afwerking. Het scherm is gemaakt van matglas en het metalen naamplaatje is gegraveerd met laser.

De bediening van Yibot is eenvoudig en intuïtief. Via het aanraakscherm kan de gebruiker eenvoudig haar favoriete gerecht selecteren en alle benodigde ingrediënten toevoegen. Yibot berekent automatisch de juiste hoeveelheid kruiden en past de verwarming aan voor een perfect resultaat. Na het koken draait Yibot zichzelf om en serveert het gerecht. De geïntegreerde ventilator zorgt voor een schone en frisse keukenomgeving.

De ontwikkeling van Yibot was een uitdagend proces. Het standaardiseren van de Chinese keuken, het vereenvoudigen van de bediening en het modulair maken van de hardware waren enkele van de obstakels die overwonnen moesten worden. Het resultaat is een kookrobot die klanten een ongekend slimme, snelle en veilige kookervaring biedt.

Yibot is ontwikkeld in Shenzhen en het project duurde van januari 2021 tot maart 2022. Het ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Huishoudelijke Apparaten. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve karakter en de technische excellentie van Yibot.

Met Yibot wordt koken een moeiteloze en plezierige ervaring. Deze intelligente kookrobot combineert geavanceerde technologie met een verfijnd ontwerp en biedt een nieuwe manier van koken voor de moderne keuken. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon van koken houdt, Yibot zal je zeker verrassen met zijn precisie, efficiëntie en veelzijdigheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: BOTINKIT SHENZHEN
Afbeeldingscredits: BOTINKIT SHENZHEN
Projectteamleden: Yang Jinyun Zhao Hongchuan Luo Liling
Projectnaam: Yibot
Projectklant: BOTINKIT SHENZHEN


Yibot IMG #2
Yibot IMG #3
Yibot IMG #4
Yibot IMG #5
Yibot IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp