GM11A: Een Italiaans geïnspireerde koffiemachine voor thuis

Een mix van traditie en moderniteit

Ben je op zoek naar een koffiemachine die de sfeer van een professionele espressobar naar jouw huis brengt? Maak kennis met de GM11A, een unieke multicapsule koffiemachine ontworpen door Nicola Zanetti en Federico Bosque. Met zijn stijlvolle ontwerp en geavanceerde functies biedt deze machine een authentieke koffie-ervaring in het comfort van je eigen keuken.

De GM11A is geïnspireerd op professionele koffiemachines die in bars worden gebruikt. Het ontwerp combineert gepolijst en geborsteld staal om een professionele uitstraling te creëren. Moderne sneden en gestructureerde zijpanelen zorgen voor een uniek contrast. Deze machine is ontworpen om de gebruiker het gevoel te geven alsof ze een professionele barista zijn.

Wat de GM11A echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Deze multicapsule koffiemachine is compatibel met bijna alle bekende capsules, inclusief gemalen koffie. Of je nu een liefhebber bent van capsules of liever je eigen koffie maalt, de GM11A kan het allemaal aan. Met een dubbele uitloop voor koffie en een stoompijpje voor melkschuim, kun je genieten van een perfecte cappuccino of latte macchiato.

De GM11A heeft niet alleen een internationale uitstraling, maar behoudt ook de kenmerkende Italiaanse uitvoering en afwerking. Het ontwerp combineert strakke, geometrische lijnen met traditionele details die de Italiaanse ziel weerspiegelen. De intuïtieve touch-interface voegt een vleugje moderne technologie toe aan dit traditionele product.

Deze koffiemachine is gemaakt van hoogwaardige materialen. De behuizing is gemaakt van duurzaam ABS-kunststof, terwijl het filterhouder van roestvrij staal is gemaakt. De watertank is gemaakt van Lexan, een hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen en stoten.

Met afmetingen van 298 x 116 x 285 mm past de GM11A perfect in kleine keukens en kantoren. Met een vermogen van 1400W en een waterreservoir van 1 liter is deze machine krachtig genoeg om aan al je koffiebehoeften te voldoen. De Italiaanse pomp met 19 bar druk zorgt voor een perfecte extractie en een rijke smaak.

Het ontwikkelingsproces van de GM11A vond plaats in zowel Italië als Argentinië, in opdracht van een Chinese klant. Het project duurde in totaal 7 maanden, waarbij uitgebreid onderzoek, ontwerp en prototyping werden uitgevoerd om tot het perfecte eindresultaat te komen.

De GM11A heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. In 2023 werd deze koffiemachine bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Home Appliances Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan de hoogste professionele en industriële normen.

Met de GM11A haal je niet alleen een koffiemachine in huis, maar een stukje Italiaanse traditie en vakmanschap. Geniet elke dag van een perfecte kop koffie met deze prachtige machine.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nicola Zanetti
Afbeeldingscredits: Nicola Zanetti
Projectteamleden: Nicola Zanetti Federico gonzales Bosque
Projectnaam: GM 11A
Projectklant: Nicola Zanetti


GM 11A IMG #2
GM 11A IMG #3
GM 11A IMG #4
GM 11A IMG #5
GM 11A IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp