Tokit Omni Cook: De Ultieme Keukenrobot voor Efficiënt en Gemakkelijk Koken

Een revolutionair ontwerp van Chung Kin Wong

Met de snelle ontwikkeling van de samenleving en de beperkte leefruimte worden mensen geconfronteerd met de druk van het dagelijks leven. Ze verwachten een zeer geïntegreerd apparaat dat efficiëntie en moeiteloze service biedt, maar ook gemakkelijk te gebruiken en op te bergen is. Met instructieve video-recepten en automatisch gecontroleerde programma's kunnen zowel keukenexperts, keukenleken die nog nooit hebben gekookt, als drukke huisvrouwen en kantoormedewerkers profiteren van dit apparaat.

TOKIT Omni Cook is een multifunctionele keukenrobot die vele verschillende kookfuncties en technieken kan uitvoeren. Het kan tot 21 traditionele keukenapparaten vervangen in één digitaal aangestuurd aanrechtapparaat. Het is uitgerust met een krachtig inductieverwarmingssysteem dat de kooktemperatuur tot 180℃ kan brengen. Een hittebestendige behuizing buiten de roestvrijstalen kom beschermt u tegen onbedoelde brandwonden. Het ergonomisch ontworpen handvat biedt comfort voor verschillende grijphoeken.

Het apparaat heeft vele innovatieve, maar nog belangrijker, op de gebruiker gerichte ontwerpen en functies. Met de krachtige prestaties op het gebied van verwarming en mengen kan het vele verschillende soorten kooktechnieken bereiken, zoals stomen, stoven, roerbakken, kloppen, hakken, kneden, mengen, koken, sous-vide en nog veel meer. Meer dan 100 online digitale recepten begeleiden u stap voor stap met video-instructies en het apparaat regelt automatisch de temperatuur, tijd en mengsnelheid gedurende het hele proces. Door de interne mechanismen verticaal te herschikken, bespaart het apparaat meer ruimte aan de voorkant voor de gebruiker om te bereiden en te koken.

Met zijn slanke en slimme ontwerp bespaart de Tokit Omni Cook ruimte in de keuken, tijd en moeite, en is het ook handig op te bergen. Gebruikers kunnen spraakopdrachten gebruiken voor touchless bediening tijdens het koken. Het 8-inch touchscreen heeft een ingebouwde sensor voor menselijke aanwezigheid, waardoor het scherm automatisch omhoog komt naar de beste kijkhoek wanneer u in de buurt van het apparaat komt.

Het project begon in maart 2019 en werd afgerond in december 2020. Gedurende deze tijd werden er verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het integreren van de kernfuncties van verwarming, mengen, wegen en automatische controle, en het ontwikkelen van verschillende accessoires om aan de diverse behoeften van gebruikers te voldoen.

Met zijn unieke eigenschappen en geavanceerde technologie is de Tokit Omni Cook een ware revolutie in de keuken. Dit ontwerp heeft dan ook de prestigieuze Golden A' Design Award 2022 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHUNG KIN WONG
Afbeeldingscredits: CHUNG KIN WONG
Projectteamleden: WONG CHUNG KIN
Projectnaam: Tokit Omni Cook
Projectklant: CHUNG KIN WONG


Tokit Omni Cook IMG #2
Tokit Omni Cook IMG #3
Tokit Omni Cook IMG #4
Tokit Omni Cook IMG #5
Tokit Omni Cook IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp