Hobot2S: De Robot Raamreiniger die Je Leven Gemakkelijker Maakt

Ontworpen door Hobot Technology Inc.

De risico's van ramen wassen blijven bestaan in ons dagelijks leven, totdat we een paradigma verschuiving maken met een robotische reiniger die menselijke handen vervangt. Hobot2S is daarom ontwikkeld om ons te verlichten van deze beperkingen.

Hobot2S is een raamreinigingsrobot die is uitgerust met een krachtige centrifugaalpomp, een automatisch verstelbaar pneumatisch kussen, randlekagesensoren en een dubbel ultrasoon sproeisysteem. Hierdoor kan Hobot2S zich aanpassen aan raamloze ramen en glas van elke dikte, om zo efficiënt en veilig mogelijk ramen te reinigen.

Wat Hobot2S onderscheidt, is het vermogen om glas moeiteloos helder en schoon te maken met behulp van het dubbele ultrasone sproeisysteem. Dankzij de krachtige zuigkracht kan Hobot2S werken op ramen van elke dikte, terwijl de revolutionaire randlekagesensoren de raamafdichtingen en de randen van raamloze ramen detecteren.

De gepersonaliseerde spraakprompt, de automatische herinnering om elke 3 maanden schoon te maken en de firmware-updates via de HOBOT App veranderen deze vermoeiende huishoudelijke taak in een plezierige bezigheid.

Hobot2S is ontwikkeld met behulp van geavanceerde technologieën zoals lasersnijden, spuitgieten, in-mold decoratie, software-engineering en app-codering. Het is een samensmelting van elektronica, telecommunicatie en mechanica.

Deze vierkante raamreiniger heeft een vacuüm, met afmetingen van 240 mm x 240 mm x 86 mm. Het maakt gebruik van een dubbel ultrasoon watersproeisysteem, een antivalregeling, randlekagesensoren, roterende en zigzag reinigingspatronen, een spraakprompt, creatieve stem, afstandsbediening en smartphonebediening, een 20 minuten durend onderbrekingsvrij voedingssysteem (UPS) en een extra veilige DC-voedingsaansluiting.

Het gebruik van Hobot2S is eenvoudig. Sluit de stroomkabels aan, bevestig de reinigingsdoek, vul water bij en druk op de startknop. Hobot2S volgt geprogrammeerde routes, beweegt stabiel dankzij het automatisch verstelbare pneumatische kussen, detecteert raamafdichtingen met behulp van de randlekagesensoren en verwijdert vlekken met het dubbele sproeisysteem. Gebruikers kunnen de spraakprompt personaliseren en de firmware updaten via de HOBOT App, en worden herinnerd om elke 3 maanden op te laden.

Dit project is gestart in 2020 in Taiwan en zal in de eerste helft van 2021 worden gelanceerd. Hobot2S is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar kinetische modellering, berekening van wrijvingsfactoren, 3D-modellering, prototyping en het streven naar harmonie tussen technologische vooruitgang en milieubehoud. Hobot2S verbruikt slechts een kleine hoeveelheid water en reinigt met een herbruikbare doek, waardoor tijd en energie worden bespaard en de veiligheid van het ramen wassen wordt gegarandeerd.

Het ontwerpen van Hobot2S bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het Hobot R&D-team heeft zich echter ingezet om de zwaartekracht en luchtlekken te overwinnen, nauwkeurige randdetectie mogelijk te maken en effectief te reinigen. Hobot2S heeft een superieure opwaartse kracht en sterke zuigkracht om zich op verticale oppervlakken voort te bewegen. De randlekagetechnologie, een van de exclusieve patenten, detecteert de afdichting en randen van raamloze ramen om stabiliteit en veiligheid te waarborgen. Ten slotte zorgt het dubbele automatische sproeisysteem voor effectieve reiniging en waterbesparing.

Hobot2S is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Home Appliances Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hobot Technology Inc
Afbeeldingscredits: Hobot Technology Inc
Projectteamleden: Hobot R&D team
Projectnaam: Hobot2S
Projectklant: Hobot Technology Inc


Hobot2S IMG #2
Hobot2S IMG #3
Hobot2S IMG #4
Hobot2S IMG #5
Hobot2S IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp