Chefbox: Een Multifunctionele Koker voor de Moderne Keuken

Een innovatieve oplossing voor koken in kleine ruimtes

Als je een kleine keuken hebt of alleen woont, kan het hebben van meerdere kookplaten en ovens onhandig en kostbaar zijn. Maar met Chefbox, een multifunctionele koker ontworpen door Chenchen Fan, behoren deze problemen tot het verleden.

Chefbox is een veelzijdige koker die een snelkookpan en een pizzaoven combineert. Het is een slimme snelkookpan die hoge temperaturen en druk genereert om bij te dragen aan het perfect bereiden van pizza's. Dankzij het hybride verwarmingssysteem kan Chefbox een perfecte pizza produceren, waarbij het vocht in het deeg behouden blijft en de smaak optimaal is. Bovendien kan Chefbox meerdere kookapparaten vervangen, wat vooral handig is voor jonge mensen die in kleine ruimtes wonen.

Met de bijbehorende app biedt Chefbox gebruikers stapsgewijze instructies voor honderden recepten, waardoor koken eenvoudig en bevredigend wordt. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen recepten en instellingen aanpassen. Met de digitale recepten van Chefbox kunnen mensen ook het calorie- en voedingsgehalte van verschillende ingrediënten bepalen, waardoor ze gezondere kook- en eetgewoonten kunnen ontwikkelen.

Chefbox heeft een kubusvorm en een innovatief hybride verwarmingssysteem met een krachtige GDR-motor, waardoor het verschillende kooktechnieken kan uitvoeren. Het hybride verwarmingssysteem kan automatisch de hoge-temperatuur, hoge-druk gas dat door de snelkookpan wordt geproduceerd recyclen voor het bereiden van pizza's. In tegenstelling tot systemen met slechts één verwarmingselement kan het hybride systeem een perfecte pizza produceren, waarbij het deeg een goede hoeveelheid vocht behoudt en een sappige smaak heeft. De behuizing van Chefbox is gemaakt van recyclebaar roestvrij staal, hittebestendig plastic en voedselveilig plastic.

Met afmetingen van 500 mm x 500 mm x 500 mm past Chefbox perfect in elke keuken. Het project begon in februari 2021 in Los Angeles en werd in augustus 2022 voltooid. Momenteel wordt er gewerkt aan de productie van het prototype en de lancering van Chefbox staat gepland voor het vierde kwartaal van 2023.

Chefbox is niet alleen een handige en veelzijdige koker, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Het vervangt meerdere keukenapparaten, waardoor er minder producten nodig zijn en er minder afval wordt geproduceerd. Bovendien is Chefbox gemaakt van recyclebare materialen, waardoor het een duurzame optie is voor bewuste consumenten.

Met zijn unieke combinatie van functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid is Chefbox een ware revolutie in de keuken. Het maakt koken eenvoudig en plezierig, zelfs voor mensen met beperkte ruimte. Of je nu een heerlijke pizza wilt bereiden of een gezonde maaltijd wilt koken, Chefbox staat altijd voor je klaar.

Afbeeldingen: - Hoofdafbeelding: 3D-rendering door Chenchen Fan, 2022. - Optionele afbeelding 1: 3D-rendering door Chenchen Fan, 2022. - Optionele afbeelding 2: 3D-rendering door Chenchen Fan, 2022. - Optionele afbeelding 3: 3D-rendering door Chenchen Fan, 2022. - Optionele afbeelding 4: 3D-rendering door Chenchen Fan, 2022.

Intellectueel eigendom: - Copyrights behoren toe aan Chenchen Fan, 2022.

Prijzen en erkenning: - Deze ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Home Appliances Design in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chenchen Fan
Afbeeldingscredits: Main Image #1: 3D render Chenchen Fan, 2022. Optional Image #1: 3D render Chenchen Fan, 2022. Optional Image #2: 3D render Chenchen Fan, 2022. Optional Image #3: 3D render Chenchen Fan, 2022. Optional Image #4: 3D render Chenchen Fan, 2022.
Projectteamleden: Chenchen Fan
Projectnaam: Chefbox
Projectklant: Chenchen Fan


Chefbox IMG #2
Chefbox IMG #3
Chefbox IMG #4
Chefbox IMG #5
Chefbox IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp