Resolution: Een Innovatieve Lounge Stoel die Comfort en Draagbaarheid Combineert

Een Uniek Ontwerp van Shaobo Liu

Inleiding

De Resolution lounge stoel is een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de warme omhelzing van een kindertijd. Ontwerper Shaobo Liu heeft gestreefd naar een stoel die zowel draagbaar als duurzaam is, en die het gevoel van comfort en geborgenheid oproept. Met behulp van innovatieve materialen en een doordacht ontwerp is de Resolution lounge stoel een opvallend meubelstuk dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De lounge stoel is ontworpen met het oog op draagbaarheid en duurzaamheid. Het unieke kenmerk van de stoel is het formaat in verhouding tot het gewicht en het algehele ontwerp. Ondanks dat de stoel voornamelijk van karton is gemaakt, is deze in staat om een persoon vrij te dragen. Zelfs als de stoel van hout zou zijn gemaakt, zou deze niet zwaar zijn en toch in staat zijn om zwaardere gewichten te dragen.

Het ontwerp van de stoel is iets wat ik nog niet eerder heb gezien en er zijn veel verschillende manieren waarop je deze kunt gebruiken. De Resolution lounge stoel is geschikt voor gebruik in elke ruimte. Het is licht genoeg om door individuen overal te worden geplaatst. Het minimalistische ontwerp maakt het geschikt voor verschillende designconcepten.

De lounge stoel is gemaakt van karton, schuim, verpakkingsmateriaal en tape. Deze combinatie van materialen zorgt voor een lichtgewicht stoel die toch stevig en duurzaam is. Het gebruik van karton als hoofdmateriaal maakt het ook een milieuvriendelijke keuze.

De afmetingen van de Resolution lounge stoel zijn 1473mm x 1549mm x 1066mm. Deze afmetingen zorgen voor een comfortabele zitruimte zonder dat de stoel te groot of te omvangrijk wordt.

Het ontwerpproces van de Resolution lounge stoel begon in december 2021 en werd voltooid in maart 2022. Shaobo Liu heeft tijdens het ontwerpproces veel onderzoek gedaan naar materialen en vormen. Hij heeft verschillende schetsen gemaakt en experimenten uitgevoerd om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Het gebruik van klei als medium heeft hem geholpen om de vorm van de stoel te verfijnen en te visualiseren.

Het bouwen van de structuur van de stoel was een van de grootste uitdagingen tijdens het ontwerpproces. Shaobo Liu moest ervoor zorgen dat de stoel het maximale gewicht kon dragen met een minimale structurele belasting. Ook het productieproces kan uitdagend zijn, vooral als het gaat om massaproductie.

De Resolution lounge stoel is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de stoel integreert de beste praktijken uit de industrie en biedt zowel voldoening als positieve gevoelens, wat bijdraagt aan een betere wereld.

De Resolution lounge stoel is een opvallend meubelstuk dat comfort en draagbaarheid combineert. Het unieke ontwerp en de innovatieve materialen maken het een functioneel en esthetisch aantrekkelijk meubelstuk dat in elke ruimte past. Met zijn lichte gewicht en duurzame constructie is de Resolution lounge stoel een uitstekende keuze voor liefhebbers van design en comfort.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shaobo Liu
Afbeeldingscredits: Image 1 / main image: Photographer: Andrew Castaneda
Projectteamleden: Shaobo Liu
Projectnaam: Resolution
Projectklant: Shaobo Liu


Resolution  IMG #2
Resolution  IMG #3
Resolution  IMG #4
Resolution  IMG #5
Resolution  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp