Iron: Modulaire kantoormeubelen voor kleine en middelgrote ondernemingen

Ontworpen door Haiming Lin

Inleiding

Kleine en middelgrote ondernemingen hebben vaak te maken met beperkte kantoorruimte. Het herinrichten van deze ruimte kan een uitdaging zijn, omdat het kantoor niet verplaatst kan worden en verbouwingen moeilijk zijn. Haiming Lin heeft echter een oplossing bedacht: Iron, een modulaire meubelserie die de kantoorruimte optimaal benut en zorgt voor een comfortabele werkomgeving.

Iron is een unieke serie kantoormeubelen die gebruikmaakt van de aantrekkingskracht van magneten om verschillende vormen en functies te realiseren. De meubels kunnen eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden geconfigureerd, waardoor de ruimte efficiënt kan worden gebruikt.

De meubels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Het houten gedeelte is gemaakt van samengesteld massief hout, wat zorgt voor stevigheid en een mooie uitstraling. Het metalen gedeelte is gemaakt van ijzer en legeringen, en werkt samen met de magneten om de meubels stevig op hun plaats te houden. De lades zijn voorzien van klittenband, waardoor ze eenvoudig kunnen worden gedemonteerd en uitgebreid.

De specificaties van de Iron serie zijn als volgt: de tafel heeft een breedte van 700 mm, een diepte van 1000 mm en een hoogte van 700 mm. De stoel heeft een breedte van 450 mm, een diepte van 450 mm en een hoogte van 700 mm.

De interactie met de Iron meubels is eenvoudig en intuïtief. De tafel kan zonder gereedschap worden omgebouwd van een rusttafel naar een kantoortafel en vice versa. De stoel kan worden gedemonteerd en getransformeerd in verschillende vormen, zoals een kruk, een kist of zelfs speelgoed. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is aan de gebruiker om nieuwe vormen te ontdekken.

Haiming Lin heeft de Iron serie ontworpen met als doel kleine en middelgrote ondernemingen te helpen ruimte te besparen en een betere werkomgeving te creëren. Door gebruik te maken van de modulariteit van de meubels kunnen smalle kantoren efficiënt worden gebruikt.

Het ontwerpproces van de Iron serie kende enkele uitdagingen. Het oorspronkelijke ontwerp was eenvoudiger, maar miste stabiliteit. Om de stabiliteit te verbeteren, zijn er extra structuren toegevoegd. Hierdoor is de beste stabiliteit bereikt.

De Iron serie is een innovatieve en praktische oplossing voor kantoorinrichting. De meubels zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Ze dragen bij aan een positieve werkomgeving en bieden een betere gebruikservaring.

De Iron serie heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Iron serie wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. De meubels dragen bij aan een betere wereld en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HAIMING LIN
Afbeeldingscredits: HAIMING LIN
Projectteamleden: LIN HAIMING
Projectnaam: Iron
Projectklant: HAIMING LIN


Iron IMG #2
Iron IMG #3
Iron IMG #4
Iron IMG #5
Iron IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp