Zagros: Een Moderne Betonnen Kaars Geïnspireerd door de Zagros Bergen

Een Uniek Ontwerp van Mohammad Meyzari en Reza Deris

Inleiding

De Zagros kaars is een uniek ontwerp dat geïnspireerd is door de prachtige Zagros Bergen in Iran. Het ontwerpteam, bestaande uit Mohammad Meyzari en Reza Deris, heeft zich laten inspireren door de topografie van deze bergen en heeft een kaars gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Met zijn moderne betonnen ontwerp en herbruikbare gaspatronen is de Zagros kaars een ware blikvanger in elk interieur.

De Zagros Bergen hebben een speciale betekenis in Iran, omdat ze verantwoordelijk zijn voor de vier seizoenen in dit geografische gebied. Het ontwerpteam wilde deze verbinding met de natuur en het respect voor het milieu tot uiting brengen in hun ontwerp. De bergen symboliseren de connectie tussen hemel en aarde en de bron van de levenschenkende warmte van de zon. Daarom hebben ze de vlammen tussen de lijnen van het betonnen ontwerp geplaatst, als een symbool hiervan.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Zagros kaars is het gebruik van herbruikbare gaspatronen. Deze patronen worden normaal gesproken weggegooid na gebruik en veroorzaken schade aan het milieu. Door deze patronen te hergebruiken, draagt de kaars bij aan een duurzamere levensstijl. Bovendien maakt het gebruik van goedkope brandstof het opladen van de kaars eenvoudig en betaalbaar. De langere brandtijd en de vlam zonder rook en geur zijn andere voordelen van dit ontwerp.

De Zagros kaars is gemaakt van een betonachtig poeder en gaspatronen. Het gebruik van deze materialen geeft de kaars een moderne uitstraling en maakt het mogelijk om deze in verschillende interieurs te plaatsen. Het ontwerpteam heeft veel aandacht besteed aan het creëren van een product dat goed samengaat met andere items en een hoge mate van coördinatie biedt.

Met een diameter van 27 cm en een hoogte van 17 cm is de Zagros kaars een opvallend decoratief element in elke ruimte. Het ontwerpteam heeft grondig onderzoek gedaan naar de behoeften van de moderne levensstijl en de impact van het gebruik van brandstoffen op het milieu. Dit heeft geleid tot een ontwerp dat zowel functioneel als milieuvriendelijk is.

De Zagros kaars is ontworpen in december 2021 in Isfahan, Iran. Het ontwerpteam heeft verschillende creatieve, technische en onderzoeksmatige uitdagingen overwonnen om dit unieke ontwerp te realiseren. Ze wilden een kaars creëren die zowel functioneel is als een sculptuur kan dienen wanneer de vlammen gedoofd zijn. Met de Zagros kaars hebben ze dit doel bereikt.

De Zagros kaars heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerpteam is trots op deze erkenning en blijft streven naar het creëren van unieke en inspirerende ontwerpen.

Met de Zagros kaars brengen Mohammad Meyzari en Reza Deris een stukje natuurlijke schoonheid in huis. Het ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook een ware eyecatcher. Door het hergebruik van gaspatronen en de keuze voor hoogwaardige brandstoffen, draagt de kaars bij aan een duurzamere levensstijl. Laat de Zagros kaars je interieur verlichten en geniet van de warmte en schoonheid die het te bieden heeft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohammad Meyzari
Afbeeldingscredits: Mohammad Meyzari
Projectteamleden: Reza Deris
Projectnaam: Zagros
Projectklant: Mohammad Meyzari


Zagros IMG #2
Zagros IMG #3
Zagros IMG #4
Zagros IMG #5
Zagros IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp