Da Vinci: Ergonomisch Cervicaal Kussen voor een Betere Nachtrust

Ontworpen door Jiangsu Careseen E-Commerce Co., Ltd.

Veel mensen ervaren problemen tijdens het slapen, zoals het niet aanraken van het kussen met de achterkant van de nek en cervicale scoliose. Het ontwerpteam heeft een onderzoeksmodel opgesteld op basis van de slaapgewoonten van verschillende mensen en heeft dit ergonomische cervicale kussen ontworpen, geïnspireerd op de positie van het hoofd en de nek tijdens het slapen.

Het Darwin cervicale kussen is speciaal ontworpen voor mensen met gebogen nekken en lagere nekken die niet op het kussen liggen. Het heeft een tweedelig ontwerp, gevuld met dons en buisjes. Door het kussen open te ritsen, kunnen de buisjes eruit gehaald worden om de hoogte aan te passen. Dit kussen ondersteunt effectief de nek, houdt de achterkant van het hoofd vast en voorkomt dat de nek niet op het kussen ligt of erdoor wordt ingedrukt. Hierdoor wordt de kromming van de nekwervel gecorrigeerd en verbetert de slaapkwaliteit.

Het cervicale kussen is ergonomisch ontworpen met een quiltproces voor de sectieverdeling. Tweederde van het kussen is het hoofdsteungedeelte en eenderde is het gedeelte voor verlichting van de cervicale wervelkolom. Het hoofdgedeelte is gevuld met hoog pluizig dons, terwijl het cervicale gedeelte is gevuld met Japanse buisjes, die gebruikers comfortabele ondersteuning en efficiënte ademendheid bieden. Met een kussentop van 100% katoen past het natuurlijk bij de curve van het hoofd en past het zich aan aan verschillende slaapposities.

Dit cervicale kussen heeft een tweedelig ontwerp, gevuld met dons en Japanse buisjes, en het oppervlak is gemaakt van 100% katoen dat zich aanpast aan de contouren van het hoofd en de nek van de gebruikers en de luchtwegen open houdt. Wanneer de gebruiker slaapt, kan zijn hoofd en zijn lichaamsgewicht omgekeerde tractie vormen om de druk op de nek te verlichten, de nekspieren te ontspannen en de kromming van de nek te corrigeren.

Uit onderzoek blijkt dat een correcte slaaphouding vereist dat het hoofd, de nek en het lichaam in dezelfde lijn liggen. Of het kussen nu te hoog of te laag is, het is niet bevorderlijk voor het verlichten van de nek of het garanderen van een correcte slaaphouding tijdens diepe slaap. Dit kussen is ergonomisch ontworpen en maakt gebruik van hoogwaardige geïmporteerde materialen om de nek van gebruikers te beschermen en hen een comfortabele en gezonde slaapervaring te bieden.

Tijdens het R&D-proces werd het grootste probleem geconfronteerd met de verschillende eisen van gebruikers voor de ondersteuning van de cervicale wervelkolom en het vasthouden van de achterkant van het hoofd tijdens het slapen. Hoe aan hun eisen te voldoen was een uitdaging. Op basis van ergonomie heeft het ontwerpteam gekozen voor zeer pluizig dons en ademende Japanse buisjes als vulling, waardoor het kussen extreem zacht en comfortabel is en perfect past bij de contouren van gebruikers. Hierdoor kan dit kussen universeel worden aangepast aan iedereen.

Het Darwin cervicale kussen is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiangsu Careseen E-Commerce Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Jiangsu Careseen E-Commerce Co., Ltd.
Projectteamleden: Jiangsu Careseen E-Commerce Co., Ltd.
Projectnaam: Da Vinci
Projectklant: Jiangsu Careseen E-Commerce Co., Ltd.


Da Vinci IMG #2
Da Vinci IMG #3
Da Vinci IMG #4
Da Vinci IMG #5
Da Vinci IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp