Harvested Pavilion: Een Herfstige Woning met een Poëtische Atmosfeer

Een Uniek Ontwerp van Yan Lin Wu

Inleiding:

De Harvested Pavilion, ontworpen door Yan Lin Wu, is een residentiële woning die de sfeer van de herfst op een rustige en poëtische manier weet vast te leggen. Geïnspireerd door de woorden van Rabindranath Tagore, heeft het ontwerpteam van AS Interior Design de essentie van de herfst vertaald naar een interieur dat donkere houtnerfpatronen combineert met lichtgekleurde meubels en natuurlijk daglicht. Het resultaat is een ruimte die de langzame verdwijning van de herfst op een subtiele manier weerspiegelt.

De Harvested Pavilion onderscheidt zich door zijn unieke benadering van het creëren van een herfstige sfeer. Het interieur is omhuld met donkere houtnerfpatronen, die vaak te zien zijn in straatbeelden tijdens de herfst. In het ontwerp van de openbare ruimte heeft het team overtollige ruimte verwijderd en een semi-transparante open studie aan de zijkant van de woonkamer geplaatst. Dit niet alleen om de ruimte te optimaliseren, maar ook om het geheel transparanter en ruimer te maken.

De Harvested Pavilion is gerealiseerd met behulp van verschillende materialen, waaronder Changhong glas, massief houtfineer, titanium plating, tawny glas en SPC board. Met een oppervlakte van 35-ping omvat het interieur een openbare ruimte, een entree, een woonkamer en een semi-open studie. De privéruimte bestaat uit de hoofdslaapkamer, een secundaire slaapkamer, een hoofdbadkamer en een secundaire badkamer.

Het ontwerp van de Harvested Pavilion zorgt voor een interactie tussen de verschillende ruimtes. Door de herindeling van de vloerruimte is de oorspronkelijk ongebruikte ruimte veranderd in een semi-open studie. Daarnaast is overtollige ruimte aan de zijkant van de TV-wand verwijderd om de openbare ruimte transparanter en ruimer te maken. Op de wandgevel wordt de visuele landschapsbeleving van houtnerfpatronen benadrukt met behulp van indirecte lichtbronnen, wat de bewegingsbegeleiding verlengt en bewoners in staat stelt om vrijer te leven.

De Harvested Pavilion is gelegen in Taiwan en het project werd in maart 2021 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op grondig onderzoek naar de wensen van de klant en de poëtische sfeer van de herfst. Het ontwerpteam heeft creatieve en technische uitdagingen overwonnen, zoals het aanpassen van de ruimte aan de levensstijl van de klant en het creëren van een vierkante en luchtige leefruimte.

Met zijn unieke benadering van het creëren van een herfstige sfeer en zijn aandacht voor detail, is de Harvested Pavilion een ware blikvanger. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vindingrijkheid, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Harvested Pavilion is een inspirerend voorbeeld van hoe een ontwerp de essentie van een seizoen kan vastleggen en een unieke sfeer kan creëren. Met zijn herfstige kleurenpalet en subtiele details nodigt deze woning uit tot rust en reflectie. Het is een ware oase van sereniteit in het drukke stadsleven.

Afbeeldingen met dank aan AS Interior Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AS Interior Design
Afbeeldingscredits: AS Interior Design
Projectteamleden: Yan-Lin Wu, Xiu-Na Xu, Yu-Cheng You
Projectnaam: Harvested Pavilion
Projectklant: AS Interior Design


Harvested Pavilion IMG #2
Harvested Pavilion IMG #3
Harvested Pavilion IMG #4
Harvested Pavilion IMG #5
Harvested Pavilion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp