Yu Garden: Een Luxe Privévilla in Suzhou

Een Oase van Comfort en Rust

Gelegen in het centrale zakendistrict van Suzhou, naast Jinji Lake en Dushu Lake, bevindt zich het project Yu Garden. Deze Franse stijl privévilla is een superluxe woning in Suzhou, die de nadruk legt op natuurlijk comfort en een ontspannen levensstijl weg van het stadsrumoer.

De ontwerpers hebben de interne ruimtestructuur opnieuw gepland om de ruimte meer vierkant te maken. Door middel van materiaalbehandeling en het gebruik van artistieke elementen, wordt het oorspronkelijke ruimtebeperkte schuine dak op artistieke wijze tentoongesteld. De landschapstrappen vervangen de traditionele hoektrappen, waardoor de ruimte zowel een display-effect als functionaliteit heeft. Het daglichtglasdak met automatische inductie compenseert het gebrek aan daglicht en slechte doorlaatbaarheid in sommige ruimtes.

De villa is uitgerust met moderne technologieën, zoals een automatisch inductieverlichtingsglasdak, hoogwaardige steen-, glas- en houtafwerkingen, en een slimme woninginstallatie. Op de begane grond zijn de trappen vervangen door een lift, zijn de deuren en ramen vergroot, is er meer binnenruimte gecreëerd en is er een zonovergoten binnenplaats toegevoegd. Daarnaast is er een kelder met daglichttoetreding. Het dak is voorzien van een automatisch sensorgestuurd daglichtglasdak, dat zorgt voor voldoende daglicht en ventilatie in het interieur.

De ontwerpers hebben zich gericht op het creëren van een natuurlijke, comfortabele en ontspannen woonervaring. Met oog voor detail en een ingetogen ontwerptaal wordt de waardigheid van hedendaagse luxe woningen benadrukt. De Suzhou Yu Garden is een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek.

Met een oppervlakte van 1500 vierkante meter biedt deze privévilla een oase van comfort en rust in het bruisende Suzhou. Het project is momenteel nog in aanbouw, maar belooft nu al een unieke en luxueuze woonervaring te bieden.

De Suzhou Yu Garden is ontworpen door Qiang Hu en is een project van Shanghai Banfen Space Design Co., Ltd. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële vereisten. Dit ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De Suzhou Yu Garden is een ware parel in het hart van Suzhou, waar comfort, luxe en esthetiek samenkomen in een unieke woonervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qiang Hu
Afbeeldingscredits: Effect Design by Shanghai Banfen Space Design Co., Ltd. 2012.
Projectteamleden: Qiang Hu
Projectnaam: Yu Garden
Projectklant: Qiang Hu


Yu Garden IMG #2
Yu Garden IMG #3
Yu Garden IMG #4
Yu Garden IMG #5
Yu Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp