Y Club: Een Tijdreis naar de Roaring Twenties

Exclusieve Bar en Restaurant met Historische Flair in Xiamen

In het hart van het zakencentrum van Xiamen biedt Y Club een unieke combinatie van luxe dineren en ontspanning, geïnspireerd door de bruisende jaren '20.

De Y Club, gesitueerd in het CBD-gebied van het Xiamen Strait Business Center, is niet zomaar een bar en restaurant. Het is een concept dat ontworpen is door Jian Huang Chen, een ontwerper die een speciale periode uit de geschiedenis - de Roaring Twenties - nieuw leven inblaast. Dit tijdperk staat bekend om zijn extravagante feesten en culturele bloei, en dat is precies de sfeer die de Y Club uitademt.

Met een oppervlakte van 700 vierkante meter omvat het project negen thematische privékamers en een open teppanyaki-gebied. Elke ruimte heeft zijn eigen unieke kleurenpalet en ontwerp, waardoor bezoekers een visueel indrukwekkende en zintuiglijke ervaring wordt geboden. Het is een plek waar gasten niet alleen komen om te eten, maar ook om zich onder te dompelen in een andere wereld.

De materialen die gebruikt zijn in de Y Club spreken tot de verbeelding. Gouden mat roestvrij staal domineert de grote wanden van het teppanyaki-gebied, waarbij de combinatie van solide blokken en geperforeerde openingen een spel van realiteit en leegte creëert. De privékamers, elk met een eigen thema, bieden gasten de mogelijkheid om een ruimte te kiezen die past bij hun persoonlijke voorkeur.

De toegang tot de Y Club is al een ervaring op zich. Bezoekers bereiken de club via een moderne, metalen hangtrap die hen letterlijk naar een andere tijd voert. De trap, die lijkt te zweven, leidt naar de hoofdruimte van de club op de tweede verdieping, waar de gasten worden verwelkomd in een omgeving die zowel historisch als hedendaags aanvoelt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Y Club waren niet gering. Het centrale element van het bargebied is een doorlopende cocktailbar die van de vloer tot het plafond reikt en een boogvormige vorm heeft die een sterke visuele impact heeft. De bar, met een open ontwerp, stelt klanten in staat om de vaardigheden van de bartender van dichtbij te bewonderen, vergelijkbaar met de ervaring die het teppanyaki-gebied biedt. De verlichting in de bar kan oneindig worden gedimd en van kleur veranderen, waardoor een ontspannen en exclusieve sfeer ontstaat.

De Y Club is een zilveren A' Design Award-winnaar, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionele uitmuntendheid. Het is een plek waar de geest van de Roaring Twenties herleeft in een moderne setting, en waar gasten zich kunnen terugtrekken in een wereld van luxe en historische charme.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SANJ Design Studio
Afbeeldingscredits: Guang Xian Ying Xiang
Projectteamleden: Jian Huang Chen
Projectnaam: Y Club
Projectklant: SANJ Design Studio


Y Club IMG #2
Y Club IMG #3
Y Club IMG #4
Y Club IMG #5
Y Club IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp